Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Kiekko-Pojat – Ketterä 5-4

13.03.2021

Lauantai-illan jännäri Ketterää vastaan päättyi voittoon!

Ottelun alkajaisiksi Ketterä antoi ylivoiman Kiekko-Pojille, kun Miika Tiihonen lähti jäähylle
kampituksesta vain 13 sekunnin pelin jälkeen. Vieraiden ottelu lähti kuitenkin vahvasti liikkeelle, ja
Matias Varttinen osui viidennellä peliminuutilla tehden kauden 16. maalinsa. Syöttäjänä toimi Jesse
Viskari. Vauhdikas Karjalan derby toi virtaa molempiin joukkueisiin, ja erässä nähtiin vielä kaksi
maalia; ensin Rasmus Smedberg toi isännät tasoihin Ville Räsäsen sekä Jonne Bryggerin syötöstä, ja
ennen erän loppua Arttu Rämö vei vieraat johtoon uudestaan tasavajaalla.

Toisessa erässä tunteet sähköistyivät entisestään. Rämö ajautui nyrkkihippasille kippari Lehikoisen
kanssa, ja molemmille napsahtivat kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta. Ajassa 8:47 Santeri Koponen
iski kauden ensimmäisen täysosumansa ylivoimalla, Samuel Salosen sekä Oula Uskin
loistoalustuksesta. Salonen vei Kiekko-Pojat johtoon ajassa 12:39, Valtteri Lipiäisen ja Niki
Blombergin toimiessa syöttäjinä. Erätauolle siis tilanteessa 3-2 kotijoukkueen hyväksi.

Päätöserään Maso Lehtosen luotsaamat vieraat lähtivät selvästi taistelutahto ja voitto mielessä. Erän
alkupuolella Miika Tiihonen tasoitti pelin, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Roope Reini löi uransa
100. ottelun kunniaksi Ketterän johto-osuman Niko Ahoniemen sekä Henry Karjalaisen alustuksesta.
Maali syntyi ylivoimalla, Bryggerin istuessa kaksiminuuttista korkeasta mailasta. Pian päätöserän
veturin suunta muuttui täysin, kun Kiekko-Pojat tuli ensin ajassa 11:17 tasoihin Uskin osumalla. Vajaa
neljä minuuttia myöhemmin Salonen viimeisteli kauden kymmenennen maalinsa, ja vei isännät taas
johtoon. Lopussa Ketterä haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut. Näin kolme pistettä
Joensuuhun tiukan kamppailun päätteeksi!

Ensi torstaina Joensuuhun saapuu vieraaksi KeuPa HT. Ottelu PKS Areenalla alkaa klo 18:30, ja sitä
voi seurata etänä Ruudusta. Otteluita ei toistaiseksi pääse katsomaan paikan päälle.

Kiekko-Pojat - Ketterä 5-4 (1-2, 2-0, 2-2)

4:33 0-1 Matias Varttinen (Jesse Viskari)

11:46 1-1 Rasmus Smedberg (Ville Räsänen, Jonne Brygger)

18:41 1-2 Arttu Rämö TV

28:47 2-2 Santeri Koponen (Samuel Salonen, Oula Uski) YV

32:29 3-2 Samuel Salonen (Valtteri Lipiäinen, Niki Blomberg)

43:38 3-3 Miika Tiihonen (Roope Mäkitalo, Arttu Rämö)

46:17 3-4 Roope Reini (Niko Ahoniemi, Henry Karjalainen) YV