Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Kiekko-Pojat – KeuPa HT 3-4

10.03.2021

Vauhdikas ilta Mehtimäellä - tuloksena tiukka tappio.

Keskiviikko-illan kamppailu Mehtimäellä käytiin keuruulaisia vastaan. Ottelu oli viihdyttävä näytös,
jossa etenkin avauserän maalit lukeutuivat Kiekko-Poikien tähänastisen kauden huippusuorituksiin.
Avausmaali nähtiin vajaan yhdeksän minuutin kohdalla, kun kippari Lehikoisen futistaidoilla potkaistu
kiekko löysi maalin edessä tiensä Oula Uskin lapaan, ja verkko soi ensimmäisen kerran. Muutamaa
minuuttia myöhemmin Ville Räsänen viimeiseli komeasti kauden toisen täyspottinsa Rasmus
Smedbergin ja Ville Sivosen mahtialustuksesta. Tilanteeksi 2-0.

Toinen erä oli osaksi keuruulaisten vahvaa painostamista - osaksi joensuulaisten heikkoa
puolustamista. Vajaan kuuden minuutin kohdalla Olli Aitola teki kauden avausosumansa, Janne
Kumpulaisen sekä vastustajapuolen täysnimikaima Samuel Salosen vahvasta alustuksesta. Vain
paria minuuttia myöhemmin KeuPa tuli tasoihin, kun Oula Kuureen laukaus löysi lopulta puolustaja
Juho Juvosen luistimen kautta tiensä maaliin, ja Leevi Nikkisen unelma loistavasta nollapelistä oli
nopeasti särjetty tuplana.

Puolustajan tekemä maali on lähes aina yksilösuorituksen tasolla kova suoritus. Niki Blomberg näytti
tästä komean esimerkin toisen erän 17. peliminuutilla. Räsäsen ja kauden ensimmäisen matsinsa
pelanneen Rudi Maarnin syötöstä kulman kautta noussut Blomberg teki komean kuljetuksen
päätteeksi oppikirjamaisen spinorama-osuman. Tämä nosti Kiekko-Pojat uudestaan johtoon, ja tauolle
tuttuun tapaan joensuulaisjohdossa.

Päätöserä oli hyvin tasainen, ja tarjosi sitä kuuluisaa, Suomen viihdyttävintä lätkää. Pääosaan
näytelmässä nousivat loistopelin pelanneet maalivahdit, Leevi Nikkinen ja Samuli Tervo. Tiukan
päätöserän päätteeksi keuruulaisten kova kiri tuotti tulosta, ja Juho Koivusaari iski puolittaisen
läpiajon päätteeksi kauden 13. maalinsa. Koivusaari teki myös vielä illan voittomaalin puoli minuuttia
ennen peliajan päättymistä, ja ratkaisi voiton keuruulaisille.

Ylihuomenna perjantaina matkaamme Kajaaniin Hokin vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18:30, ja sitä voi
seurata etänä Ruudusta. Otteluita ei toistaiseksi pääse katsomaan paikan päälle.

Kiekko-Pojat - KeuPa HT 3-4 (2-0, 1-2, 0-2)

8:43 1-0 Oula Uski (Esa Lehikoinen, Valtteri Lipiäinen)

10:12 2-0 Ville Räsänen (Rasmus Smedberg, Ville Sivonen)

25:58 2-1 Olli Aitola (Samuel Salonen, Janne Kumpulainen)

28:27 2-2 Oula Kuure (Juho Koivusaari)

36:18 3-2 Niki Blomberg (Ville Räsänen, Rudi Maarni)

56:28 3-3 Juho Koivusaari (Atro Leppänen, Samuli Tervo) YV

59:23 3-4 Juho Koivusaari (Joonas Larinmaa, Eetu Pylkkänen)