Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Kiekko-Poikien tilikausi voitollinen - Tomek Valtonen hallitukseen - Ropponen puheenjohtajaksi

08.07.2024

Joensuun Kiekko-Pojat Oy:n tilikausi oli erittäin onnistunut. Joensuun Kiekko-Pojat Oy teki päättyneellä tilikaudella voittoa 1329 euroa yli 813 000€ liikevaihdolla ja tulos parani edelliseen tilikauteen yli 197 000€.

Plusmerkkinen tulos on erittäin kova suoritus organisaatiolta, kun ottaa huomioon että yleisömäärät tippuivat noin 67% ja ottelutapahtuma myynti oli vain murto-osa Joensuun jäähallin ajoista. Lisäksi seuralle tuli tulonmenetyksen lisäksi useilla kymppitonneilla lisäkuluja evakossa pelaamisesta.

- Kumppanimyynti oli meillä erittäin hyvää päättyneellä kaudella. Iso kiitos kuuluu meidän vanhoille ja uusille yhteistyökumppaneille, jotka seisoivat meidän takana. Lisäksi tammikuussa pelatut ulkoilmaottelut olivat suuressa roolissa, että selvisimme haastavasta kaudesta, kertoo seuran omistaja ja General manager Jaakko Lipponen.

- Tulevan kauden kumppanimyynti on tällä hetkellä ennätysvauhdissa. Hienot uudet ajat on tulossa, kun jälleen pääsemme pelaamaan Joensuuhun ja uuteen hienoon nykyaikaiseen jäähalliin. Uusi halli antaa meille paljon mahdollisuuksia kehittää toimintaamme, ottelutapahtumaa ja tarjontaamme yhteistyökumppaneille, kertoo Lipponen.

TOMEK VALTONEN KIEKKO-POIKIEN HALLITUKSEEN JA JUKKA ROPPONEN PUHEENJOHTAJAKSI

Joensuun Kiekko-Pojat Oy on pitänyt viime perjantaina yhtiökokouksen ja päättänyt seuran hallituksesta kaudelle 2024-2025. Hallituksen puheenjohtajana toimii aiemmin hallituksen jäsenenä toiminut Jukka Ropponen. Hallituksessa jatkavat vanhat tutut nimet Jaakko Lipponen, Mika Vähäniitty, Tomi Karhunen ja Petri Maaranen. Uutena nimenä Kiekko-Poikien hallitukseen liittyy Pohjois-Karjalaisille ja koko Suomelle tuttu jääkiekkovalmentaja Tomek Valtonen.

Tomek Valtonen toimii tällä hetkellä Slovakian pääsarjassa HK Dukla Michalovcen päävalmentajana. Valtonen on toiminut pelaajauransa jälkeen päävalmentajana Suomessa Helsingin Jokereissa, Vaasan Sportissa ja sekä Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa. 

Seuran uutena puheenjohtajana aloittava Jukka Ropponen on kokenut yritysjohtaja, hallitusammattilainen ja sijoittaja, jolla on vuosikymmenten kokemus myös huippujääkiekon valmennuksesta. Ropponen on toiminut mm. Roima Intelligencen toimitusjohtajana ja johtanut useita Suomen kauppavaltuuskuntia eripuolille maailmaa. Jääkiekossa Ropponen on valmentanut Kiekko-Espoossa, Bluesissa ja Jokereissa. Sveitsin Liigassa Ropponen valmensi 9 kauden ajan Zurich Lionsissa. Ropposelta löytyy palkintokaapista kaksi Suomen ja Sveitsin mestaruutta ja neljä Euroopan mestaruutta.

- Muutaman vuoden olen sivusta tarkkaa seurannut Kiekko-Poikien tekemistä. Viime kauden suoritus, kehittyvä organisaatio ja seuran tulevaisuuden tavoitteet sai minut innostumaan lähtemään tähän mukaan. Lisäksi tiedän, että seurassa on tekijöitä jotka haluavat jättää jäljen Joensuulaiseen jääkiekkoon. kertoo Tomek Valtonen.

- Tomekin mukaan tulo on mahtava asia. Saadaan lisää ammattitaitoa organisaatioon ja urheilupuolelle. Ropponen on jo vuoden ollut mukana meidän hallituksessa ja hän on täydellinen puheenjohtaja tässä vaiheessa meille. Jukalla on valtava kokemus lajista ja myös bisneksen tekemisestä, päättää Lipponen.

Mestis