IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff

Kauden 2018-2019 Mestis-joukkueen runko on valmistunut.

Koff

Jokipoikien kauden 2018-2019 Mestis-joukkueen runko on valmistunut. Nyt julkaistavassa sopimusaallossa mukana on yksi maalivahti, kuusi puolustajaa ja seitsemän hyökkääjää. 

Valmennustiimi on sekin kasassa, ja penkin takana miehistö jatkaa samalla kokoonpanolla kuin viime kaudellakin. Lisäksi aktiiviuransa päättänyt Samu Pitkänen liittyy mukaan seuran taustavoimiin ja nähdään jatkossa Mehtimäki Oy:n hallituksessa.

Pelaajasopimukset on solmittu seuraavien pelaajien kanssa:

Puolustajat:

Esa Lehikoinen (Sopimus kattaa kaudet 2018-2020)
Joel Olkkonen (2018-2019)
Lassi Raitanen (2018-2019)
Wiljami Kupiainen (2018-2019)
Niko Hämäläinen (2018-2019)
Niko Ervasti (2018-2019)

Hyökkääjät:

Joonas Larinmaa (2018-2019)
Janne Väyrynen (2018-2019)
Mika Koivisto (2018-2019)
Lauri Huhdanpää (2018-2019)
Tatu Kokkola (2018-2019)
Miro Väänänen (2018-2019)
Harri Lankinen (2018-2019)

Maalivahti:

Joonas Harald (2018-2019)

Puolustuksessa kokemusta sekä nuorta voimaa

Puolustajista Esa Lehikoisen,32, sopimus kattaa siis seuraavat kaksi kautta. Kokenut maailmankansalainen on pelannut jääkiekkoa ammatikseen jo yli vuosikymmenen verran, ja haluaa nyt sitoutua pelaamaan kotikaupungissaan. Lehikoisella on vyöllään 283 Mestis-ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 38 maalia ja saalistanut 76 syöttöpistettä. Talvella takaisin Jokipoikiin tullut mies pelasi viime kaudella ärjypaidoissa 16 runkosarjaottelua tehopistein 3+4.

- Siviilipuolen asiat vaikuttavat sopimukseen myös paljon. Tyttäreni aloittaa syksyllä koulun ja on luontevaa jäädä pelaamaan Joensuuhun. Viime kausi sujui omalta osalta hyvin, ja varsinkin kevät oli erittäin positiivinen. Pelataan nämä kaksi kautta ensin, ja katsotaan tilannetta sitten uudestaan. Ei tässä niin vanhoja olla, että tarvitsisi uran päätöstä vielä miettiä, Lehikoinen kertoo hymyillen.

Joel Olkkonen, 25, on Joensuussa jo tuttu mies. Viime kaudella hän pelasi lainasopimuksella Jokipojissa 31 ottelua tehopistein 7+11. Kaikkiaan tällä raudanlujalla puolustajalla on tilillään 116 Mestis-ottelua, joista valtaosa nimenomaan ärjypaidoista. Olkkonen oli mukana voittamassa Jokipojissa Suomi-sarjan mestaruuden sekä Mestis-pronssia keväällä 2016.

Lassi Raitanen, 24, jatkaa Joensuussa toisen kauden putkeen. Viime kaudella hänen tehopisteensä runkosarjassa olivat 1+11, ja otteet ilahduttivat myös pudotuspeleissä, joissa Raitanen latoi seitsemään peliin tehot 1+3.

Wiljami Kupiaisen, 21, avauskausi Mestiksessä oli lupauksia herättävä. Hän pelasi Jokipojissa 21 runkosarjaottelua tehopistein 0+3, ja odotuksissa on, että nuori mies nostaa rooliaan tulevalla kaudella tuntuvasti.

Niko Hämäläinen, 17, on ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt edustusjoukkueeseen sopimuksen tekevä pelaaja. Viime kaudella Jokipoikien oma kasvatti pelasi pääosin A-junioreiden Mestistä, missä hän saalisti 39 ottelussa tehopisteet 8+21. Hämäläinen sai vyölleen myös yhden aikuisten Mestis-ottelun.

Niko Ervasti, 21, piipahti Joensuussa jo viime talvena lainalla Porin Ässistä ja esiintyi vakuuttavasti. Yhdeksän Mestis-ottelua tuottivat tehopisteet 2+1. Ässien A-junioreiden SM-liigajoukkueessa Ervasti takoi 45 ottelussa tehopisteet 3+13.

Joel Olkkonen, 25, on Joensuussa jo tuttu mies. Viime kaudella hän pelasi lainasopimuksella Jokipojissa 31 ottelua tehopistein 7+11. Kaikkiaan tällä raudanlujalla puolustajalla on tilillään 116 Mestis-ottelua, joista valtaosa nimenomaan ärjypaidoista. Olkkonen oli mukana voittamassa Jokipojissa Suomi-sarjan mestaruuden sekä Mestis-pronssia keväällä 2016.

Hyökkäyspäässä tuttu tehomies, paluumuuttajia sekä maalitykki Savosta

Joonas Larinmaan, 25, jatkosopimus Jokipojissa on ilahduttava asia. Jatkuvasti parantanut ketterä hyökkääjä oli viime kaudella ärjypaitojen kantavia voimia ja tulitti runkosarjassa tehopisteet 11+38. Nyt Larinmaa aloittaa jo viidennen perättäisen kautensa Joensuussa.

Janne Väyrynen, 25, loisti Joensuussa pronssimitaleihin päättyneellä kaudella 2015-2016, jolloin hän tehtaili runkosarjassa tehopisteet 23+21. Menestyskauden jälkeen Väyrynen sai sopimuksen Rauman Lukkoon, jossa hän pelasi kahdella edelliskaudella 11 liigapeliä ja piipahti lainalla Mestiksessä KeuPa HT:n riveissä. ”Väykän” paluu Mehtimäelle tuottaa kannattajille takuulla ilon hetkiä – ja vastustajille harmaita hiuksia.

- Olen innoissani siitä, että pääsen takaisin Joensuuhun pelaamaan. Kaupungista ja seurasta on paljon hyviä muistoja, mikä oli ehkä suurin syy palata takaisin, Väyrynen iloitsee.

Mika Koivisto, 26, edustaa joukkueessa kokeneempaa kaartia, onhan hänellä tilillään mm. 86 peliä Liigassa KooKoon riveissä. Mies edusti Jokipoikia jo viime kaudella, ja jatkaa siitä, mihin kuluneen talven aikana jäi. Tehopisteet 15+11 ovat lukemat, joita Koivisto lähtee tulevalla kaudella entisestään parantamaan.

Myös Lauri Huhdanpää, 23, on tuttu mies Joensuussa. Toissa kaudella hän saalisti tehopisteet 7+31 Jokipoikien riveissä, ja siirtyi viime kaudeksi KeuPa HT:n riveihin. Siellä mies voitti Mestiksen mestaruuden ja naputti runkosarjan osalta tehopisteet 8+12.

Tatu Kokkola, 20, osaa myös tehdä maaleja. KalPan kasvatti pelasi kahdella edelliskaudella lainasopimuksella IPK:ssa, ja varsinkin viime kausi oli hänelle hieno. Runkosarjassa pelatut 48 peliä tuottivat tehopisteet 20+21. Nuorukaiselta löytyy vyöltään myös neljä Liiga-peliä, lisäksi hän voitti kuluneena keväänä KalPan paidassa A-junioreiden Suomen mestaruuden. 

Miro Väänänen, 19, on Jokipoikien oma kasvatti, joka paransi kuluneella kaudella otteitaan hurjasti kauden loppua kohti mentäessä. Runkosarjassa miehen tehopisteet olivat 1+7, ja seitsemässä pelaamassaan pudotuspelissä hän latoi tehopisteet 1+4. Väänänen on oiva osoitus joensuulaisen pelaajapolun toimivuudesta, ja ensi kaudella mieheltä on lupa odottaa jälleen entistä parempaa.

Harri Lankinen, 19, pelasi viime kauden Jokipoikien A-junioreiden Mestis-joukkueessa. Hän oli mukana 26 ottelussa ja nappasi niissä tehopisteet 12+24. Nyt ärjypaitojen oma kasvatti on valmis astumaan urallaan jälleen askeleen eteenpäin tehden sopimuksen edustusjoukkueen kanssa.

Harald jatkaa maalilla, valmennuksessa miehet eivät muutu

Maalivahti Joonas Harald, 22, saapui Joensuuhun kesken viime kauden Pelicansin organisaatiosta. Lainasopimuksessa oli optio tulevasta kaudesta, ja sen molemmat osapuolet halusivat käyttää. Harald torjui keväällä 19 runkosarjan ottelussa torjuntaprosentilla 91,0%.

Jokipoikien pelaaja-asioista vastaava Mika Martikainen on nyt solmittuihin sopimuksiin tyytyväinen.

- Ei ole mitenkään itsestään selvää, että meillä hyvin pelanneet miehet valitsevat ensi kauden joukkueekseen nimenomaan Jokipojat. Kyllä koko organisaatio on tehnyt hyvää työtä, mistä selvimpänä esimerkkinä on tietysti Esa Lehikoisen kahden vuoden sopimus, Martikainen toteaa.

- Joensuu kiinnostaa pelaajia, ja meillä on mahdollisuuksia saada tänne kovankin luokan tulevaisuuden lupauksia, kuten nyt esimerkiksi Tatu Kokkola. Juuri tämänkaltaisia nälkäisiä kavereita etsimmekin, ja mielestäni olemme saaneet ensi kauden joukkueeseen todella hyviä täsmähankintoja. Useamman pelaajan perässä ovat muutkin Mestis-seurat pyörineet, ja kiinnostusta on ollut Liigaa myöten. Se, että he valitsivat pelipaikakseen Jokipojat, on minusta hieno asia. Lisää sopivia pelaajia etsitään kaiken aikaa, ja jo parin viikon sisällä meillä on lisää tiedotettavaa aiheen tiimoilta, Martikainen vihjaa.

Valmennustiimi säilyy tismalleen samana kuin kuluneellakin kaudella. Päävalmentaja Jouni Variksen rinnalla toimivat apuvalmentaja Ville Väänänen, maalivahtivalmentaja Arto Pyykkö sekä fysiikkavalmentaja Pasi Kinnunen.

Lisäksi Jokipoikien taustalla toimivan Mehtimäki Oy:n hallitus saa uuden jäsenen, kun aktiiviuransa päättänyt Samu Pitkänen hyppää mukaan porukkaan. Pitkän ja kunniakkaan pelaajauran tehneen Pitkäsen sydän sykkii joensuulaiselle jääkiekolle, ja hän tulee toimimaan ja työskentelemään sata lasissa seuran ja joukkueen eteen.