IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff

Jokipojat yhteistyöhön HIFK:n kanssa

Koff

Jokipojat on solminut seurayhteistyösopimuksen Liigassa pelaavan HIFK:n kanssa. Yhteistyössä keskitytään pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen lyhyiden pelikomennusten sijaan.

Jokipojille keskeinen asia yhteistyössä on sen sisältö. Farmijoukkueeksi ryhtyminen ei ole seuralle vaihtoehto, ja HIFK:n näkemykset yhteistyöstä osuivat yhteen Jokipoikien kanssa.

- Jokipojat on käynyt keskusteluja liigaseurojen kanssa aiemminkin, mutta yhteistyö olisi näissä tapauksissa ollut enemmän tai vähemmän farmityyppistä, mikä ei kuulu seuramme toimintakulttuuriin. Kun HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen otti talvella yhteyttä, yhteinen sävel löytyi oikeastaan heti, sanoo Jokipoikien taustayhtiön Mehtimäki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen.

- Olemme tietysti iloisia, että HIFK oli kiinnostunut juuri meistä. Sopimuksemme on muodoltaan toistaiseksi voimassa oleva, ja meidän pitää pystyä tarjoamaan HIFK:n pelaajille sellainen toimintaympäristö, jossa heidän pelaajansa kehittyvät liigapelaajiksi. Tämä tuo meille positiivista painetta, joka heijastuu kaikkeen tekemiseen kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Yhteistyön keskiössä ovat pelaajat, jotka lähtökohtaisesti pelaavat koko kauden Jokipojissa. Lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluu, että HIFK tarjoaa ensisijaisesti nimenomaan Jokipojille niitä pelaajia, jotka pelituntumaa tarvitsevat. Jokipojat ratkaisee tilanteen mukaan, ottaako se kyseisen pelaajan rosteriinsa.

- Tämä asia oli oikeastaan koko sopimuksen kulmakivi. Tottakai on selvää, että HIFK:n pelaajat joutuvat lunastamaan paikkansa kokoonpanossamme. Mestis on kova sarja, ja töitä pelipaikan eteen pitää täälläkin tehdä, Immonen pohtii. 

- Sekin on hieno asia, että meillä hyvin pelanneet pelaajat voivat päästä maajoukkuetaukojen aikana haistelemaan astetta kovemman sarjan treenien tunnelmaa. HIFK on myös sitoutunut kunnioittamaan meidän omia sopimuksiamme, Immonen sanoo. 

Pitkän tähtäimen työtä

Seurayhteistyötä on tarkoitus kehittää pitkällä tähtäimellä, molempia hyödyttävällä tavalla.

- Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, ja jatkuu niin kauan kuin kumpikin osapuoli kokee sen hyödylliseksi. Tavoitteena on tehdä pitkäjänteistä ja pitkäkestoista yhteistyötä, ja samalla kehittää omaa toimintaa tätä kautta, Immonen päättää.

Myös HIFK on toteutuneesta seurayhteistyösopimuksesta mielissään.

- Meille on tärkeää pystyä tarjoamaan pelaajillemme kattava kehityspolku, jota pitkin lahjakkaat ja ahkerat nuoret pystyvät kiirehtimättä kehittymään heille sopivissa rooleissa liigatason pelaajiksi. Kokonainen kausi Mestiksessä on monelle pelaajalle oikea askel A-nuorten jälkeen ennen liigapelejä. Tavoitteena on, että 2-3 meidän sopimuspelaajaamme kiekkoilee ensi kauden Jokipojissa, sanoo IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

- Teemme pitkäjänteistä työtä nuorten pelaajiemme kanssa ja yhteistyön käynnistäminen samalla lailla pelaajan kehityspolusta ajattelevan Mestis-joukkueen kanssa on meille välttämätöntä. Jokipoikien kanssa keskusteluissa oli alusta lähtien hyvä yhteisymmärrys toistemme tarpeista ja sopimukseen päästiin nopeasti.

Halonen ja Hämäläinen Joensuuhun

HIFK:n sopimuspelaajista maalivahti Niilo Halonen ja hyökkääjä Janne Hämäläinen pelaavat lähtökohtaisesti ensi kauden Jokipojissa.

Janne Hämäläinen, 20, pelasi viime kauden pääosin Nuorten SM-liigassa, jossa hän latoi 42 ottelussa tehopisteet 12+31. Lisäksi nuorukainen pääsi kokeilemaan myös Liigan vauhtia 14 ottelussa, ja onnistui tekemään kaksi maaliakin – molemmat samassa ottelussa. Nopealla ja hyvän laukauksen omaavalla laitahyökkääjällä on kokemusta myös Suomen U20-maajoukkuepeleistä. 

Niilo Halonen, 20, on eri ikäkausimaajoukkueissa meritoitunut sekä kaksi ottelua Liigassakin pelannut lupaava nuori maalivahti, joka on ehtinyt näyttää osaamistaan myös Mestiksessä. Halonen käväisi viime kaudella lainalla SaPKossa, jossa hän torjui viisi ottelua. Halosesta on saatu eri lähteistä kovat suositukset, ja lähtökohtaisesti hän tulee olemaan maalivahtina Mestiksen kirkkainta kärkeä.