Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Pelaajahaastattelu: Joel Olkkonen

25.12.2018

Jokipoikien runkopuolustajiin kuuluva Joel Olkkonen on tullut joensuulaisyleisölle tutuksi vuodesta 2014 alkaen. Isokokoinen, hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja nauttii suurta luottamusta vuodesta toiseen ärjypaidassa.

25-vuotias Olkkonen on kulkenut hieman erilaisen tien kohti ammattilaiskiekkoilijan uraa kuin moni muu nuori lupaus. Ennen Jokipoikiin liittymistä Olkkosella oli vain 10 ottelun kokemus miesten sarjoista ja nekin 2-divisioonasta, loppu onkin sitten historiaa. Kehityskaari on ollut huima ja se palkittiin liigasopimuksella ja ensimmäisillä liigaotteluilla HPK:n paidassa.

Täksi kaudeksi paluun Jokipoikien omaksi sopimuspelaajaksi tehnyt Olkkonen kertoo nyt itse lyhyesti urastaan.

Miten kiekkourasi alkoi ja minkä ikäisenä?

-3-vuotiaana laitoin ensimmäisen kerran luistimet jalkaan ja vuonna 1998 menin ensimmäiseen seurajoukkueeseen Tuusulan Juniorikiekkoon.

Harrastitko muita lajeja? Oliko niistä hyötyä ja miten päädyit valitsemaan jääkiekon?

-Kyllähän sitä kaikenlaisia lajeja on tullut elämän aikana kokeiltua, mutta pisimpään pelasin jalkapalloa jääkiekon lisäksi.

Mikä on kasvattajaseurasi? Mitä muistoja sieltä ja miten seura voi nykypäivänä?

-Kasvattajaseura on Hyvinkään Jää-Ahmat. Hyviä muistoja kun koko junioriuran siellä kuitenkin pelasin, oli hyviä sekä huonoja sarjoja, koska sarjatasot meillä vaihtelivat siinä junioreiden 1 ja 2-divisioonan välillä. Siellä sen alkutyön sai kuitenkin uralle tehtyä hyvässä valmennuksessa. Välillä tosissaan ja välillä vähemmän tosissaan.

Nimeä tärkeimpiä henkilöitä, jotka ovat vaikuttaneet uraasi. Miten?

-Niitä on paljon niin vaikea lähteä kaikkia sanomaan erikseen, mutta tietenkin vanhemmat ovat mahdollistaneet koko lajin aloittamisen. Äiti hoitanut kotipuolen ja isä kuskannut treeneihin ja peleihin. Jääkiekkoympyröistä tärkeitä henkilöitä ovat esimerkiksi Mikko Liukko ja Niko Eronen. Liukko oli juniorivalmentajani Hyvinkäällä ja potki minua nuorempana eteenpäin. Vuorostaan Eronen oli se, joka antoi rehellisen mahdollisuuden pelata Joensuussa Suomi-Sarjaa.

Merkittävimmät muistosi, saavutuksesi uraltasi tähän mennessä?

-Ehdottomasti Suomi-Sarjan voitto, sekä nousu Mestikseen Joensuussa. Seuraavalta kaudelta vielä Mestiksen pronssimitali. Liigasopimuksen saaminen kuuluu myös hyviin muistoihin.

Miten päädyit Joensuuhun ja Jokipoikiin? 

-Armeijan jälkeen aloin miettimään, että mitähän tulevaisuudessa tekisi. Avopuolisoni sai opiskelupaikan Joensuusta ja päätin lähteä mukaan. Soitin Niko Eroselle ja kysyin, että pääsisikö joukkueeseen kokeilemaan. Sillä tiellä edelleen ollaan.

Millaista on Mestis-kiekkoilijan arki Joensuussa? 

-Aika perus jääkiekkoilijan arkea. Päivät menee treeneissä, koiraa ulkoiluttaessa ja levätessä.

Mitä mieltä olet Joensuusta ja Jokipojista? 

-Kyllä Joensuusta on tullut itselle kotikaupunki, nämä kaudet mitä olen täällä ollut niin olen tykännyt kyllä todella paljon. Seurassa hoidetaan kaikki hyvin ja täällä saa pelaaja keskittyä pelkästään jääkiekkoon.

Olisiko Joensuusta liigakaupungiksi ja Jokipojista liigaorganisaatioksi?

-Ehdottomasti olisi! Täällä on liigatason olosuhteet kehittyä pelaajana ja juniorityöskentely on loistavaa. Joensuu on kiekkokaupunki, joka ansaitsisi pääsarjatasolla pelaavan joukkueen.

Millaisena näet Mestiksen ja sen tulevaisuuden?

-Mestis on hyvä sarja, jossa pelataan kovia pelejä. Paljon on joukkueet nuorentuneet vuosien varrella ja vauhtia on selvästi tullut lisää. Joukkueiden kannalta vaarana on paikallaan junnaaminen kun nousumahdollisuutta ei ole. Täytyy myöntää, että kateellisena seuraan keväisin Ruotsin sarjojen karsintahuumaa.

Millaisena kiekkoilijana näet itsesi? Missä on kehitettävää ja mitkä ovat jo hyvällä tasolla?

-Kiekkoilijana olen aika itsekriittinen, se on varmasti hyvä, sekä huono asia. Kehitettävää on varmasti vähän joka osa-alueella, mutta eniten puolustuspäässä. Voimaa pitäisi vielä saada lisää, että pystyisi kamppailemaan hyvin illasta toiseen. Vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja kiekollisessa pelissä, toki niitäkin täytyy vielä kehittää.

Tulevaisuuden suunnitelmasi/tavoitteesi?

-Ensimmäinen tavoite on ehdottomasti Jokipoikien kanssa Mestiksen mestaruus. Tällä kaudella myös tavoitteena itsensä kehittäminen, että pääsisi vielä Liigaan pelaamaan. En ole sen enempää tulevaisuutta miettinyt, antaa ajan näyttää mitä tapahtuu.

Nimeä tähdistökentällinen pelaajista, joiden kanssa olet saanut pelata.

MV: Mikael Edelmann

P: Matti Koistinen - Esa Lehikoinen

H: Miikka Jäske - Samu Vilkman - Jesse Pehu (Hyvinkääläiset legendat, ei varmaan tarvitse avata enempää)

Loppuun terveiset faneille.

-Tehdään tästä loppukaudesta yhdessä hieno tarina, nähdään hallilla!

Mestis