Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Hallitseva mestari nurin – Jokipojille neljäs perättäinen voitto

22.01.2020

Jokipojat nappasi jo neljännen perättäisen voittonsa ja nosti pisteputkensa jo kuuteen kaatamalla hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän maalein 4–3.

Jokipojat ja Ketterä iskivät yhteen keskiviikkona Joensuussa lähes 2000 silmäparin edessä. Hegemoniaottelu Karjalan herruudesta oli laadukas kiekkopeli kahden kovan joukkueen välillä. Mitään ei kaukalossa saanut ilmaiseksi.

Jokipojat taisteli hienosti maalivahti Roope Taposen johdolla ja pelasi hyvää lätkää johtoasemassakin. Johto piti loppuun saakka Ketterän kovasta kiristä huolimatta ja ärjypaidat ottivat jo neljännen voittonsa pötköön loppulukemin 4–3.

Jokipoikien maaleista vastasivat taikuri Joonas Larinmaan upeasta tarjoilusta 1–0-osuman iskenyt Ville Räsänen, 2–0-maali oli Terry Andin käsialaa Saku Kivisen esityöstä, ylivoimahyökkäyksestä naulannut Jussi Tammela ja tyhjään rysään osunut kultakypärä Matias Varttinen, joka kasvatti pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

Ketterältä osuivat Jesse Hallikas, Arttu Rämö ja tehot 1+2 saalistanut kultakypärä Jaakko Lantta.

Jokipoikien maalissa Roope Taponen oli jälleen maaginen ja pysäytti 34 kiekkoa. Ketterän tolppien välissä Samuli Tervo venyi kiekon tielle 29 kertaa.

– Tultiin hyvin peliin ja tämä oli kauttaaltaan hyvä kiekkopeli. Vaikka vastakkain oli kaksi kiekollista jengiä, niin maalipaikat oli vähissä. Meillä tuli onnistumisia laajalla rintamalla ja Taponen oli erinomainen maalissa. Tyytyväinen olen voittoon ja joukkueen suoritukseen. Se, ettei kukaan tässä porukassa vedä välistä, niin se on minulle iso arvo, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipojat pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina SaPKon vieraana.

Jokipojat–Ketterä 4–3 (2–1, 1–0, 1–2)

2.04 1–0 Ville Räsänen (Joonas Larinmaa, Tatu Kokkola)

8.16 2–0 Terry And (Saku Kivinen, Erno Räisänen)

8.58 2–1 Jesse Hallikas (Jaakko Lantta, Valtteri Niemi)

30.29 3–1 Jussi Tammela (Roope Taponen)

47.05 3–2 Arttu Rämö (Jaakko Lantta, Samuli Tervo)

58.59 4–2 Matias Varttinen (Jaakko Kuusisto, Niki Blomberg) TM

59.46 4–3 Jaakko Lantta (Joel Olkkonen, Valtteri Niemi)

Torjunnat:

Roope Taponen, Jokipojat 16+10+8=34

Samuli Tervo, Ketterä 11+9+9=29

Mestis