IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

IFK:n puolustajalupaus Elias Ulander saapuu Joensuuhun!

Dataline

HIFK:n nuori puolustajalupaus Elias Ulander saapuu Joensuuhun toistaiseksi voimassaolevalla lainasopimuksella!

Jokipoikien ja yhteistyöseura Helsingin IFK:n välillä tapahtuu pelaajaliikennettä. IFK:n puolustajalupaus Elias Ulander saapuu Joensuuhun toistaiseksi voimassaolevalla lainasopimuksella. 21-vuotias 183 senttinen ja 86 kiloinen kiekollinen puolustaja on pelannut urallaan Liigaa 60 ottelua tehoin 0+4.

HIFK:n oma kasvatti on pelannut tällä kaudella seuran A-junioreissa, sekä lainasopimuksella Kouvolan KooKoo:ssa 6 liigaottelua.

HIFK:n kotisivuilla Ulanderia kuvaillaan kiekolliseksi ja kokonaisvaltaiseksi puolustajaksi, joka esiintyy jäällä hyvällä itseluottamuksella ja hän on erittäin vaarallinen pelaaja hyökkäyspäässä.

Suomen juniorimaajoukkueissa loistanut Ulander on IFK:n tulevaisuuden kärkipuolustajia, jonka taidot riittävät pitkään ja menestyksekkääseen uraan mahdollisesti myös ulkomaan sarjoissa. Ulander debytoi Liigassa kaudella 2016-2017, jolloin hän pelasi yhden liigaottelun. Samalla kaudella hän voitti A-nuorten SM-liigan puolustajien piste- ja syöttöpörssin tehoilla 8+30=38, jonka lisäksi hänet valittiin A-nuorten SM-liigan parhaaksi puolustajaksi.

-Viime aikoina on ollut paljon loukkaantumisia puolustusosastolla ja niitä on myös edelleen. Pitkä pätkä mentiin kuudella puolustajalla, joten siellä on ollut aika iso kuormitus. Osa pelaajista on joutunut pelaamaan keskenkuntoisina, joten nyt on tärkeää, että saadaan kaikki kuntoon kevättä ajatellen, seuran puheenjohtaja Jarkko Immonen kommentoi.

-Olemme katselleet puolustusosastolle ”backuppia” jo jonkin aikaa ja on hienoa, että saamme siihen helpotusta IFK:n avulla. Nyt pikku hiljaa olemme saamassa myös toipilaita peliin mukaan. Eliaksen saapuessa Joensuuhun, pystymme varmuudella ottamaan rosteriimme tarvittaessa seitsemän puolustajaa ja jakamaan taakkaa, mikä on tärkeää, kun pitkään loukkaantuneena olevat pelaajat palaavat kokoonpanoon. Kyseessä on siis tilapäisratkaisu, Immonen tarkentaa.

Ulander debytoinee ärjynutussa jo heti perjantaina PKS Areenalla ilmaisottelussa Kokkolan Hermestä vastaan klo.18:30 alkaen.