Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipoikien kausi päättyi Imatralla tylyin 7-0 lukemin.

27.03.2019

Jokipoikien kausi päättyi selvään 7-0 (3-0,4-0,0-0) tappioon Imatran Ketterää vastaan. Puolivälieräsarja päättyi Ketterän 4-1 voittoon.

Ottelu ja sen ensimmäinen erä ei luvannut hyvää ärjylaumalle, vaikka Jokipojat pääsivät ottelun ensisekunneilla heti ylivoimalle. Ylivoimassa oli toivomisen varaa, eikä vaarallisia tilanteita sen aikana saatu aikaiseksi. Ketterä aloitti ottelussa maalinteon Aku Alhon ohitettua Niilo Halosen etukulmasta ajassa 10:33. Avausmaalin jälkeen alkoi Jokipoikien jäähyaition ovi käydä kuumana. Ensin Miro Väänänen komennettiin kiinnipitämisestä kahden minuutin istunnolle, jonka Ketterä hyödynsi iskemällä 2-0 ylivoimamaalin Mikko Haaparannan toimesta. Ärjypelaajien tunteet kävivät kuumina, eikä vähiten sen vuoksi, kun nuorta puolustajaa Akseli Rouhiaista taklattiin kovaa avojäällä, jonka vuoksi Rouhiainen siirtyi suoraan pukuhuoneen puolelle. Jäähyilyt kostautuivat vielä kolmannenkin kerran erän aikana ja erätauolle mentiin miettimään syntejä syviä kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Toisen erän teema säilyi samana. Ketterä vei ja Jokipojat katseli sivusta. Kotijoukkue marssi erässä jo 5-0 johtoon Ville Paalasen ja Aku Kestilän maaleilla. Tämä riitti Niilo Haloselle, joka teki tilaa Joonas Haraldille. Tämä ei suinkaan tahtia muuttanut, vaan erätauolle mentiin tylyissä 7-0 lukemissa ja peli alkoi olla jo selvää kauraa.

Kolmas erä olikin sitten pelkkää pelailua, eikä maaleja enää viimeisellä kaksikymppisellä nähty. Ketterä nosti selvästi jalkaa kaasulta, mutta piti silti Jokipojat poissa maalintekopaikoilta. Näin ollen Jokipoikien kausi päättyi harmillisiin 7-0 lukemiin ja Ketterä jatkaa taivaltaan välierissä.

-Minun päävalmentajaurani viimeinen peli Jokipojissa, otan vastuun mitä tuolla taululla nyt on. Pyydän anteeksi kaikilta, etten pystynyt valmistamaan joukkuetta tämän paremmin. Hävettää itseänikin. Ottelusarjasta sen verran, eka peli ryöstettiin täältä. Toinen peli olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Lopussa Ketterä oli niskan päällä ja maksettiin kova hinta puolustuspäähän. Tänään piti olla raikkaampi ja parempi esitys mitä maanantaina, mutta tämän kanssa pitää vaan elää. Vastassa oli sarjan yksi parhaista joukkueista, kaikki kunnia Ketterälle. Kannusta tulevat varmasti tänä keväänä taistelemaan. Paljon onnea ja menestystä Ketterälle, silminnähden pettynyt päävalmentaja Jouni Varis kommentoi.