Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat janoaa takaisin voittojen tielle – lauantaina vastassa sarjakärki Koovee

18.10.2019

Jokipojat kohtaa lauantaina PKS Areenalla sarjakärki Kooveen. Ärjypaidat lähtevät katkaisemaan neljän ottelun mittaista tappioputkeaan.

Mehtimäellä pelataan lauantaina jälleen Suomen viihdyttävintä lätkää, kun Jokipojat haastaa PKS Areenan jäällä sarjakärki Kooveen.

– Tärkeintä on se, että palaamme omalle tasollemme. Pelaajien on tietyllä tapaa, jopa turha miettiä edes tulosta. Jäykkyys pois ja se raikkaus tilalle mitä treeneissä on näkynyt, niin hyvä tulee, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat on sarjassa viimeisenä. Ärjypaidat ovat keränneet kuudesta ottelusta vain kaksi pistettä. Alkukausi on ollut tuloksellisesti heikko, mutta pelissä on ollut paljon hyvää ja Jokipojat on pääsääntöisesti hallinnut pelejään.

Jokipojat pelasi edellisen ottelunsa viikko sitten. Tuolloin ärjypaidat kokivat 3–4-tappion KeuPaa vastaan kotikaukalossa. Joensuulaisten maaleista vastasivat Erno Räisänen, Matias Varttinen ja Miro Väänänen.

Jokipojat on neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa ja neljästä edellisestä ottelusta se on saalistanut vain yhden pisteen.

Jokipojat on harjoitellut viikon määrätietoisesti ja laadukkaasti.

– Tämä on ollut meille hyvä ja hyödyllinen viikko. Olemme saaneet puolustuspeliä järkevöitettyä ja hiottua ylivoimapeliä, Petrell valottaa.

Jokipoikien riveissä ensiesiintymisensä tällä kaudella tekee seuran oma kasvatti Ville Räsänen.

– Ville on ollut treeneissä hyvä. Hän liikkuu hyvin ja tukee hyökkäyksiä. Villellä on ollut rikkonaisia kausia ja peleistä on aikaa. Ei kukaan odota hänen dominoivan heti, vaan haluamme nähdä peruspelaamista ja sitä kautta hän ottaa paikkansa ja vastuuta lisätään, Petrell tuumasi.

Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon edennyt ja valtavasti tähän kauteen panostanut Koovee on aloittanut kauden äärimmäisen vahvasti. LeKistä tulleen Miikka Kuuselan luotsaama joukkue on raapinut seitsemästä ottelusta 16 pistettä ja tehnyt sarjassa eniten maaleja.

Koovee pelaa perjantaina Savonlinnassa ja matkustaa sieltä lauantain peliä varten Joensuuhun. Tamperelaisten avainpelaajia ovat muun muassa ykkösvahti Eetu Mäkiniemi, liigakonkari Mikko Pukka, Jimi Kuronen, Markus Västilä sekä hyökkäyksen primusmoottorit Otto Mäkinen, Miikka Heikkilä, Anton Ollikainen, Janne Seppänen ja Jere Helenius. Tulivoimaa löytyy kaikista neljästä kentällisestä.

Kooveen riveissä pelaa myös viime kauden ärjynutussa aloittanut Elias Elomaa, joka on läpimurron kynnyksellä. Seitsemään otteluun on syntynyt kolme maalia ja viisi syöttöpistettä.

Joukkueen mielenkiintoisimpiin hahmoihin kuuluvat sen sijaan vasta 17-vuotias Ilves-lupaus Roby Järventie, viime kesänä varattu Eetu Päkkilä ja Pohjois-Amerikasta Suomeen palanut Juho Jokiharju.

– Koovee on laadukas porukka. Jotain kertoo se, että siellä on muutama liigajätkä nelosketjussa. Tiedämme sen, että meidän taso riittää, kun pääsemme parhaimpaan, Petrell sanoo.

Jokipojat–Koovee lauantaina klo 17 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput kuumaan huippukamppailuun hankit täältä.

Seuraa heitä:

#10 Matias Varttinen, Jokipojat

#12 Elias Elomaa, Koovee

Tiestikö?

– Jokipojat ja Koovee kohtasivat viime kaudella neljä kertaa. Voitot menivät 3–1 Jokipojille.

– Jokipoikien Miro Väänänen on heiluttanut verkkoa kahdessa edellisessä pelaamassaan ottelussa.

– Jokipoikien ylivoima on ollut sarjan toiseksi huonointa (10,00%), mutta alivoima puolestaan kuudenneksi parasta (84,21%).

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Terry And 3+1=4

2) Esa Lehikoinen 3+1=4

3) Miro Väänänen 2+2=4

4) Matias Varttinen 2+2=4

5) Nico Joki 0+4=4

Kooveen sisäinen pistepörssi (ennen perjantain kierrosta):

1) Otto Mäkinen 0+9=9

2) Miro Nalli 4+4=8

3) Elias Elomaa 3+5=8

4) Janne Seppänen 4+3=7

5) Miika Heikkilä 4+2=6

Mestis