Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat jatkamaan voittoputkeaan – ”Hyvä haaste meille”

21.01.2020

Jokipojat kohtaa keskiviikkona PKS Areenalla hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän.

Pohjois-Karjala ja Etelä-Karjala kohtaavat kaukalossa keskiviikkona, kun sarjan kuntopuntarin kärkijoukkue Jokipojat ja hallitseva mestari Ketterä iskevät yhteen. Odotettavissa on laadukas ja vauhdikas Mestis-näytelmä.

Jokipojat on sarjassa viidentenä ja tappelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Matkaa neljänteen sijaan on piste ja sarjakärkeen puolestaan 13 paunaa.

Jokipojat lähtee keskiviikon hegemoniataisteluun kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa ja viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Ketterä on ollut meille paha vastustaja viime kohtaamisissa. Ketterä on meille hyvä haaste, Jokipoikien kapteeni Esa Lehikoinen kertoo.

– Olemme pelanneet hyvin, mutta pelin sisällä on ollut ailahtelevuutta. Kuten viimeksi 4–0-johtoasemassa nostettiin jalka kaasulta. Tasaisuutta pitää saada ja erikoistilanteissa pystymme vielä parempaan, Lehikoinen sanoo.

Ketterä on sarjassa toisena ja kamppailee runkosarjan voitosta. Matkaa piikkipaikkaa pitävään Kooveeseen on seitsemän pistettä ja eroa ärjypaitoihin on puolestaan enää kuusi pistettä.

Viidestä edellisestä ottelustaan kaksi voittanut Ketterä on yksi sarjan parhaimmista erikoistilannejoukkueista. Upeaa kautta pelaava Jokipoikien kapteeni Esa Lehikoinen nostaakin erikoistilanteiden merkityksen esiin.

– Meidän täytyy puolustaa hyvin ja erikoistilanteet ovat isossa roolissa.

Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti: ärjypaidat kaatoivat kotiavauksessa Ketterän Terry Andin osumilla jatkoajalla 2–1, mutta Imatralla Ketterä on juhlinut voittoa kahdesti.

Jokipojat–Ketterä keskiviikkona klo 18.30 PKS Areenalla. Ottelu on ilmaisottelu!

Seuraa heitä:

#72 Esa Lehikoinen, Jokipojat

Kapteeni ja seuralegenda pelaa upeaa kautta. Isossa roolissa niin kaukalossa kuin kopissakin. Pelaa kovaa omassa päässä ja hyökkäyspäässä kuti on painava. Kolmen ottelun pisteputkessa iltaan.

#20 Valtteri Lipiäinen, Ketterä

Yksi sarjan taitavimmista laitureista oli yksi viime kevään mestarijoukkueen suurimmista sankareista. Kiekko tottelee lavassa, laukaus lähtee napakasti ja luistin liikkuu. Vaarallinen peluri hyökkäysalueella.

Tiesitkö?

– Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 24 kertaa. Voitot näistä ovat Ketterälle 13–11.

– Jokipoikien kultakypärä Matias Varttinen lähtee iltaan yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Varttinen on Mestiksen pistepörssissä viidentenä.

– Jokipojilta Jaakko Kuusisto on viiden ottelun mittaisessa pisteputkessa, puolustaja Ville Räsänen on neljän ottelun mittaisessa pinnaputkessa, kapteeni Esa Lehikoinen on kolmen ottelun pinnaputkessa, maalitykki Saku Kivinen on kolmen ottelun pisteputkessa, luottosentteri Erno Räisänen on kolmen ottelun pisteputkessa.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 14+19=33

2) Jaakko Kuusisto 16+15=31

3) Miro Väänänen 8+21=29

4) Joonas Larinmaa 5+21=26

5) Saku Kivinen 14+11=25

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Lantta 8+22=30

2) Aku Kestilä 16+11=27

3) Valtteri Lipiäinen 9+18=27

4) Henry Karjalainen 5+22=27

5) Rasmus Hämäläinen 18+5=23

Mestis