Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat maajoukkuetauolta kulmahampaat terävinä – ”Kova kamppailupeli tiedossa”

12.11.2019

Jokipojat isännöi keskiviikkona PKS Areenalla Iisalmen Peli-Karhuja. Ärjypaidat lähtevät jatkamaan siitä mihin ennen marraskuun maajoukkuetaukoa jäivät.

Maajoukkuetauko on ohi ja Jokipojat palaavat kaukaloon ryminällä, sillä edessä on kolme ottelua neljään päivään. Keskiviikkona ärjypaidat kohtaavat PKS Areenalla liigakonkari Ilkka Pikkaraisen ja Jokipojista tutun Lauri Huhdanpään edustaman Iisalmen Peli-Karhut.

– Kova kamppailupeli on edessä. Ollaan hyvässä letkussa ja saimme parannettua ennen taukoa. Luottavaisin mielin lähdetään. Tauolla otettiin kolme päivää huilia ja treenattiin hyvin, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat on voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan viisi. Ärjypaidat kaatoi ennen taukoa viikko sitten kotiyleisön edessä Mehtimäellä SaPKon maalein 4–2. Jokipoikien maaleista vastasivat hattutempun pyssyttänyt Terry And ja hyvässä iskussa oleva työmyyrä Saku Kivinen.

Jokipojat ja IPK ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aiemmin. Sarja-avauksessa IPK kukisti Iisalmessa ärjypaidat maalein 4–1.

KeuPa HT:n viime kaudella finaaleihin luotsanneen Niko Härkösen valmentama IPK on yksi kuntopuntarin kovimmista joukkueista. Peli-Karhut ovat voittaneet kuudesta edellisestä ottelustaan viisi. Voittoputki kuitenkin katkesi ennen taukoa, kun sarjakärki ja Suomen Cupin mestari Ketterä löi taululle viikko sitten 5–3-lukemin.

Jokipojat on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 13 ottelusta 17 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on seitsemän pistettä ja piikkipaikkaan 10 pistettä.

IPK löytyy sarjasta viidenneltä sijalta ja se on raapinut 14 ottelusta 24 pistettä. Matkaa sarjakärkeen on kolme pistettä.

– IPK kääntää peliä nopeasti ja lähtee hanakasti hyökkäämään riistojen jälkeen, joten meidän täytyy olla huolellinen kiekon kanssa. Oman alueen keskusta täytyy puolustaa hyvin. Erikoistilanteissa ja puolustamisessa on eniten petrattavaa, Petrell tietää.

Jokipoikien osalta parannettavaa löytyy puolustuspelistä, mutta myös erikoistilannepelistä. Ärjypaitojen ylivoima on sarjan kolmanneksi huonointa ja alivoima toiseksi huonointa.

Jokipoikien uudet kasvot maalivahtilupaus Roope Taponen ja toissa kaudella Nuorten SM-liigan parhaaksi puolustajaksi valittu Elias Ulander nähdään tositoimissa keskiviikkona.

– Taposelta odotan tietenkin, että hän ottaa kiekot kiinni. Ulander on jäänyt HIFK:n kovassa pakistossa vähälle vastuulle. Ullelta on turha odottaa ainakin näin alkuun mitään dominointia, vaan peruspelaamista, hyvää avaamista ja hyvää liikkumista, Petrell kuvailee.

Jokipojat–IPK keskiviikkona PKS Areenalla klo 18.30. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Sairaslista:

Esa Lehikoinen (päivä kerrallaan)

Santeri Silvennoinen (päivä kerrallaan)

Niko Hämäläinen (kuukausia)

Ville Räsänen (päivä kerrallaan)

Jussi Tammela (kuukausia)

Aleksi Inkinen (päivä kerrallaan)

Seuraa heitä:

#13 Terry And, Jokipojat

– Hattutemppu SaPKoa vastaan ennen taukoa. Liikkuu hyvin, pelaa energisesti kahteen suuntaan ja laukaus lähtee terävästi.

#8 Ville Sippala, IPK

– Harva tiesi Sippalaa ennen tätä kautta, mutta tulokashyökkääjä on pelannut harjoituskaudesta saakka pisrteästi ja latonut jo yhdeksän pistettä. Pelasi vielä kaksi kautta sitten kakkosdivaria ja viime kaudella Suomi-sarjaa Raahe-Kiekossa.

Tiesitkö?

– Jokipoikien Lassi Raitanen on pakkien pistepörssissä jaetulla kärkipaikalla Kooveen Jimi Kurosen ja IPK:n Saku Kinnusen kanssa.

– Jokipoikien Saku Kivinen lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa maali- ja pisteputkessa. Kivinen on tehnyt kolmeen edelliseen otteluun tehot 5+1.

– Liigakonkari Ilkka Pikkarainen on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä.

– Jokipojat ja IPK ovat kohdanneet Mestiksessä 13 kertaa. Voitot ovat IPK:lle 8–5. Viime kaudella keskinäiset kohtaamiset menivät tasan 2–2.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Raitanen 3+9=12

2) Saku Kivinen 6+3=9

3) Jaakko Kuusisto 3+6=9

4) Terry And 6+2=8

5) Joonas Larinmaa 3+5=8

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Ilkka Pikkarainen 7+7=14

2) Saku Kinnunen 3+9=12

3) Lauri Huhdanpää 6+5=11

4) Timi Lahtinen 3+8=11

5) Ville Sippala 6+3=9

Mestis