Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat matkustaa hallitsevan mestarin vieraaksi

19.11.2019

Jokipojat kohtaa keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän. Päävalmentaja Joni Petrell odottaa kiihkeää kamppailua. 

Jokipojilla on edessä kolmen ottelun viikko, joka starttaa keskiviikkona hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraana.

Jokipojat on sarjassa kahdeksantena ja kerännyt 16 ottelusta 20 pistettä. Matkaa kotietuun oikeuttavaan neljänteen sijaan on tällä hetkellä kahdeksan pistettä.

Ärjypaidat palasi voittojen tielle kahden tappiollisen kamppailun jälkeen lauantaina kukistamalla sarjakärki KeuPa HT:n maalein 5–3. Jokipojilta maaliverkkoa heiluttivat Taavi Tiala, Matias Varttinen, Teemu Siironen, Wiljami Kupiainen ja Santeri Salmela.

– Saatiin hyvä peli Keuruulla ja pikku hiljaa ollaan saatu omaa peliä paremmin uomiinsa. Vielä pitää ja pystymme parantamaan peliä, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Kahtena edellisenä keväänä puolivälierissä kohdanneet Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Ärjypaidat löi kotiavauksessaan Ketterän jatkoajalla 2–1 Terry Andin osumilla.

Ketterä on sarjassa viidentenä ja raapinut 14 ottelusta kasaan 27 paunaa. Maso Lehtosen luotsaama ryhmä hävisi molemmat viime viikon ottelunsa hallinnasta huolimatta ja kärsi maalinteko-ongelmista.

Ketterä on yksi sarjan kovimmista kotijoukkueista, sillä seitsemästä kotiottelusta se on voittanut peräti viisi. Vain Koovee ja Peliitat ovat onnistuneet ryöväämään pisteet Imatralta.

– Ketterä on kärkijengi tähän sarjaan ja sen tietää kaikki. Se on kokenut ja ratkaisuvoimainen nippu ja siellä on jykevä pakisto. Kaksi cupin mestaruutta ja Mestis-mestaruus, niin Maso on hyvin hommansa siellä tehnyt, Petrell tuumii.

Suomen Cupin mestaruuden toisen kerran perättäin voittanut Ketterä on yksi sarjan suurimmista ennakkosuosikeista ja materiaaliltaan äärimmäisen laadukas joukkue. Etelä-Karjalan kiekkoylpeyden riveissä nähdään Jokipojissa viidellä kaudella pelannut tähtipuolustaja Joel Olkkonen.

– Olemme osoittaneet, että voimme voittaa kenet tahansa ja missä tahansa. Sarja on todella tasainen ja ihan joka ilta pitää olla parhaimmillaan. Meidän pitää olla jämäkkä ja jalan pitää liikkua, Petrell tietää.

Ketterä–Jokipojat klo 18.30 Imatran Spa Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#21 Miro Väänänen, Jokipojat

– Taitava sentteri tekee taas tuhojaan. Kahteen edelliseen otteluun tehopisteillä. Väänäsen ketju on pelannut viime aikoina erittäin hyvää lätkää.

#23 Aku Kestilä, Ketterä

– Ketterän tähtisentteri ei ole aivan samanlaiseen pistetehtailuun yltynyt kuin viime kaudella. Taitava sentteri ja hyvä maalintekijä.

Tiesitkö?

– Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet Mestiksessä yhteensä 22 kertaa ja voitot näistä ovat tasan 11–11. Joukkueet ovat kohdanneet kahtena edellisenä keväänä Mestiksen puolivälierissä.

– Jokipoikien laitahyökkääjä Joonas Larinmaa pelaa uransa 200. Mestiksen runkosarjaottelunsa.

– Jokipoikien laituri Taavi Tiala on heiluttanut verkkoa kahdessa edellisessä ottelussa.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Raitanen 3+10=13

2) Jaakko Kuusisto 3+9=12

3) Saku Kivinen 7+3=10

4) Joonas Larinmaa 3+7=10

5) Matias Varttinen 6+3=9

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Lantta 3+11=14

2) Valtteri Lipiäinen 4+9=13

3) Aku Kestilä 4+8=12

4) Marlo Koponen 4+7=11

5) Roope Mäkitalo 3+8=11

Mestis