Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat taipui Hermeksen vieraana

15.11.2019

Jokipojat koki perjantaina 1–3-tappion Kokkolan Hermeksen vieraana.

Jokipojat ja Hermes iskivät yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella Mestiksen runkosarjassa. Kokkolan jäähallissa nähtiin laadukas ja vauhdikas kiekkopeli. Jokipojat kaatui tällä kertaa tehottomuuteen, sillä Hermeksen maalissa Vilho Heikkinen joutui melkoiseen kiekkosateeseen.

– Kaksi energistä joukkuetta nähtiin jäällä. Ensimmäisessä erässä Hermes oli selvästi parempi, mutta saatiin erilainen jengi toiseen ja kolmanteen erään. Toiseen ja kolmanteen erään olen tyytyväinen. Meillä oli ongelmia maalinteon kanssa ja Heikkinen oli vastustajan maalissa erinomainen. Toiselta puolelta Suomea tulet ja et saa mitään mukaan, niin ei se hyvältä tunnu, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipoikien osalta avauserä oli vaikea ja Hermes latoi kaksi osumaa ensimmäisen 10 minuutin aikana. Ensin Sport-lupaus Santeri Haarala vei isännät ylivoimalla johtoon heti erän alussa ja Sport-laina Heikki Harju niittasi erän puolivälissä tilanteeksi jo 2–0.

Jokipojat loi illan aikana riittävästi maalipaikkoja voittaakseen ja hallitsi kamppailua ajoittain hyvin vieraskaukalossa, mutta ruuti oli tällä kertaa kuivaa.

Hermes siirtyi toisessa erässä 3–0-johtoon, kun niin ikään Hermeksessä lainalla Sportista pelaava pistelinko Samu Markkula viimeisteli limpun pussiin.

Jokipojat sai päätöserässä lopulta kuparisen rikki, kun työmyyrä Taavi Tiala iski kauden avausmaalinsa Miro Väänäsen ja Santeri Salmelan syötöistä.

Jokipoikien kausi jatkuu lauantaina sarjakärki KeuPa HT:n vieraana.

Hermes–Jokipojat 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)

1.12 1–0 Santeri Haarala (Sebastian Moberg, Riku Sihvonen) YV

9.59 2–0 Heikki Harju (Gabin Ville, Santeri Haarala)

34.31 3–0 Samu Markkula (Gabin Ville, Oskari Kantola)

55.34 3–1 Taavi Tiala (Miro Väänänen, Santeri Salmela)