Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat valmiina kotiputkeen – ”Lähdetään parantamaan”

01.11.2019

Jokipojat pelaa viikonloppuna kaksi kotiottelua peräkkäin. Ärjypaidat hakevat paluuta voittojen tielle.

Jokipojat pelaa viikonloppuna kaksi kotiottelua peräkkäin. Lauantaina vastassa PKS Areenalla on sarjajumbo Peliitat ja sunnuntaina Mehtimäelle saapuu RoKi.

– Lähdetään parantamaan keskiviikon ohipelistä. Ennen keskiviikon SaPKo -peliä pelasimme viisi ottelua putkeen ihan ok lätkää. Nyt täytyy päästä vähintään samalle tasolle, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Ärjypaidat ovat saalistaneet 10 ottelusta 11 pistettä, joka oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Matkaa kahdeksan parhaan joukkoon on nyt neljä pistettä.

Jokipoikien kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi keskiviikkona, kun SaPKo oli hegemoniakamppailussa parempi maalein 6–1. Ärjypaitojen maalista vastasi kultakypärä Lassi Raitanen.

– Kun jokainen jätkä pelaa omalla tasolla, niin olemme aina vahvoilla. Oma tekeminen on keskiössä. Raikkaalla mielellä ja jalalla lähdetään pelaamaan. Erikoistilannepelaaminen on varmasti tälläkin kertaa isossa roolissa, Petrell tuumii.

Jokipojat ja Peliitat kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella viime lauantaina Heinolassa. Ärjypaidat hakivat voiton taikuri Joonas Larinmaan johdolla 6–1-lukemin.

– Peliitoilla on kokoonpano vähän muuttunut ja he ovat saaneet tälle viikolle muutaman laadukkaan pelurin. Siellä on yritteliäs ja liikkuva jengi vastassa, Petrell sanoo.

Sunnuntaina Mehtimäelle saapuu samoista sijoista tällä hetkellä tappeleva RoKi, jota ei ole vielä tällä kaudella kohdattu.

– RoKi on meille uusi tuttavuus tältä kaudelta. Siellä on hyvä tyyppi Santeri Immonen koutsina ja mielenkiintoisia pelaajia. Viimeksi, kun RoKi oli kolmen ottelun vieraskiertueella, niin he voittivat kaikki ja vieläpä kärkinippuja. Kova kamppailupeli on tulossa siitä, Petrell arvioi.

Jokipojat–Peliitat lauantaina klo 17 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä. Lauantain lipulla sunnuntain matsiin puoleen hintaan, joten muista säilyttää lippusi. Lauantain peliin Veikkauksen etuasiakkaat kaksi yhden hinnalla sisään.

SAIRASLISTA:

Esa Lehikoinen (day to day)

Santeri Silvennoinen (noin kaksi viikkoa)

Jussi Tammela (noin kaksi kuukautta)

Niko Hämäläinen (useampi kuukausi)

Aleksi Inkinen (1–2 viikkoa)

Seuraa heitä:

#77 Lassi Raitanen, Jokipojat

#91 Sakke Hämäläinen, Peliitat

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Lassi Raitanen 2+6=8

2) Esa Lehikoinen 5+1=6

3) Matias Varttinen 4+2=6

4) Joonas Larinmaa 3+3=6

5) Jaakko Kuusisto 2+4=6

Peliittojen sisäinen pistepörssi (ennen perjantain Ketterä -ottelua)

1) Samuel Salonen 3+3=6

2) Matias Mustonen 1+4=5

3) Aapo Ahola 1+4=5

4) Joonas Uimonen 3+1=4

5) Atte Antinaho 1+3=4

Mestis