Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojille jatkoaikatappio Kokkolassa – ”Ainoa asia mikä harmittaa on, että saatiin vain piste”

21.02.2020

Jokipojat taipui perjantaina viimeisestä pleijaripaikasta tappelevan Hermeksen vieraana jatkoajalla maalein 2–3.

Jokipojat ja Hermes iskivät yhteen perjantaina Kokkolassa. Panosta riitti, sillä ärjypaidat vääntävät kotiedusta pleijareihin ja Hermes janoaa viimeisiä pudotuspelipaikkoja.

Kokkolassa nähtiinkin erittäin laadukas, vauhdikas ja fyysinen kiekkopeli. Jokipojat oli pelin päällä 30 minuuttia, mutta Hermes paransi puolestaan loppua kohti. Tehokkaammalla ylivoimalla kolme pistettä olisi varmasti lähtenyt mukaan, mutta nyt plakkaariin jäi pinna.

Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell oli tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen vieraskaukalossa.

– Ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä ja oltiin pelin päällä. Toinen erä alkoi meiltä ihan hyvin, mutta puolivälin jälkeen Hermes otti hommaa haltuun. Kolmas erä oli tasainen ja kyllä tämä laadukas peli oli ja intohimoa oli sopivasti. Ainoa asia mikä harmittaa on se, että saatiin vain piste. Huomattavasti parempi peli kuin keskiviikkona. Tästä on hyvä lähteä Keuruulle.

Jokipojat aloitti vahvasti ja avauserässä nähtiin kaukalossa todella fyysinen ärjylauma. Jokipojat siirtyi ottelussa johtoon ylivoimalla Jesse Ruotsin uran ensimmäisellä Mestis-maalilla: puolustaja Ville Räsänen teki hienosti peliä ja luottosentteri Ruotsi paukutti laatan ranteella sisään.

Toisen erän alku oli ärjypaitojen, mutta jälkimmäisellä kympillä Hermes otti hallinnan. Se sai pelin myös tasoihin, kun Jerry Sammalisto iski maalin edestä kakkoskiekon pussiin.

Kolmannessa erässä molemmilla joukkueilla oli omat hallintajaksonsa. Jokipojat siirtyi kamppailussa 2–1-johtoon maestro Tatu Kokkolan osumalla, johon Terry And teki upean esityön. Kokkolalle tehopiste oli uran 100. Mestiksessä.

Hermes tuli kuitenkin tasoihin vain 19 sekuntia myöhemmin, kun Samu Markkula heilutti verkkoa.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Ärjypaidat pitivät kiekkoa kolme minuuttia putkeen, mutta Hermes tarvitsi vain yhden paikan. Hienon ottelun jälleen torjunut Roope Taponen torjui kahdesti, mutta lopulta Oskari Uomala taiteili maalin edestä ratkaisun.

Jokipojat jatkaa taistelua kotiedusta lauantaina KeuPa HT:n vieraana. Ärjypaidat ovat sarjassa kuudentena, mutta matkaa kakkossijaan on ainoastaan kaksi pistettä.

Hermes–Jokipojat 3–2 JA (0–1, 1–0, 1–1, 1–0)

16.30 0–1 Jesse Ruotsi (Ville Räsänen, Niki Blomberg) YV

34.47 1–1 Jerry Sammalisto (Gabin Ville, Sebastian Moberg)

47.48 1–2 Tatu Kokkola (Terry And, Saku Kivinen)

48.07 2–2 Samu Markkula (Eetu Paasovaara, Eetu Pylkkänen)

62.55 3–2 Oskari Uomala (Oskari Kantola, Samu Markkula)