Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojille seitsemäs perättäinen kotivoitto – ”Saa olla viimeinen kerta kun pelleillään voiton kanssa”

19.02.2020

Jokipojat nappasi jo seitsemännen perättäisen kotivoittonsa kaatamalla PKS Areenalla keskiviikkona Peliitat maalein 3–2.

Jokipojat ja Peliitat iskivät yhteen keskiviikkona PKS Areenalla. Mehtimäen hornankattilassa yleisö näki jännittävän ja vauhdikkaan kiekkopelin.

Kotiedusta taisteleva Jokipojat raapi tärkeät kolme pistettä Miro Väänäsen ketjun ja tulikuuman maalivahti Roope Taposen johdolla. Ärjypaitojen peliesitys ja varsinkin lopun pelaaminen johtoasemassa ei päävalmentaja Joni Petrelliä miellyttänyt.

– Väänäsen ketju oli tehokas ja luojan kiitos Taponen oli maalissa kuuma. Joukkueena se miten pelasimme tänään, niin ei voi kyllä olla tyytyväinen. Paska kuva jäi ja viimeisen erän pelaaminen oli huonoa. Se miten johtoasemassa menetettiin kiekkoja ja Peliitat puolusti hyvin ja pääsi sitä kautta paikoille ja olisi ehkä ansainnut tänään mukaan jotain tästä, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

– Tyytyväinen pitää olla tässä vaiheessa kautta kolmeen pisteeseen, mutta itse peliin en ole tyytyväinen. Saa olla viimeinen kerta kun pelleillään voiton kanssa, Petrell tiivisti.

Karsintapeikkoa vastaan tappeleva Peliitat laittoi ärjypaidat ahtaalle, mutta pisteet jäivät 3–2-tuloksella Mehtimäelle.

Jokipojat sai salama-alun peliin, kun 13 sekunnin pelin jälkeen Miro Väänänen iski kultakypärä Matias Varttisen toimittaman kiekon takatolpalta taidokkaasti sisään.

Sarjan paras ylivoima toi pelin tasoihin toisessa erässä, kun Joona Lankinen pyssytti laatan sisään. Jokipojat käytti paikkansa tehokkaasti ja naulasi hienojen sommitelmien päätteeksi voittoon riittäneet osumat.

Ensin Miro Väänänen tälläsi illan toisensa Nico Joen upeasta esityöstä ja erän lopussa Jaakko Kuusisto rankaisi tarkalla kudilla kultakypärä Matias Varttisen tehdessä mainiosti peliä.

Peliitat tuli lopussa ilman maalivahti maalin päähän Petteri Haverin osumalla, eikä tasoituskaan kauas jäänyt.

Kuudentena majaileva Jokipojat on pisteen päässä neljännestä sijasta. Ärjypaitojen kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla Hermestä vastaan.

Jokipojat–Peliitat 3–2 (1–0, 2–1, 0–1)

0.13 1–0 Miro Väänänen (Matias Varttinen, Jaakko Kuusisto)

24.05 1–1 Joona Lankinen (Joel Kerkkänen, Pasi Kouvalainen) YV

28.40 2–1 Miro Väänänen (Nico Joki, Jaakko Kuusisto)

38.01 3–1 Jaakko Kuusisto (Matias Varttinen, Esa Lehikoinen)

59.40 3–2 Petteri Haveri (Lauri Heino, Joel Kerkkänen) IM