Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Ketsuppipullo aukesi – Jokipojat kaatoi sarjakakkosen

19.10.2019

Jokipojat kaatoi kotikaukalossa Kooveen lauantaina upean esityksen jälkeen maalein 7–4. Ärjypaidat katkaisivat neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

Tahmeasti tuloksellisesti kauden aloittanut Jokipojat ja sarjakakkonen Koovee iskivät yhteen lauantaina PKS Areenalla. Ottelusta kehkeytyi värikäs näytelmä kahden kovan joukkueen välillä.

Jokipojat esiintyi vahvasti kotiyleisön edessä ja rikkoi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa ja otti kauden ensimmäisen kolmen pisteen pottinsa. Ärjypaidat vyöryi lopulta 7–4-voittoon, mutta helpolla se ei tullut. Koovee johti toisessa erässä ottelua 1–3, mutta Jokipojat kampesi tiensä takaisin ja ansaittuun voittoon.

– Helpottunut fiilis. Ensimmäinen kolmen pisteen voitto meille. Kun Koovee meni 1–3-johtoon ruvettiin vähän pelkäämään, kun meillä ei ole kovin ruusuisia kokemuksia. Koovee on niin vaarallinen joukkue ja eri tavallakin olisi voinut käydä tänään. Samapa se millä tyylillä tämä voitto tuli kunhan se tuli. Olen ylpeä joukkueesta ja todella tyytyväinen, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi taiston tauottua.

Jokipojilta maaliverkkoa heiluttivat Wiljami Kupiainen (1+1), Santeri Salmela (1+1), Teemu Siironen, taikuri Joonas Larinmaa, kapteeni Esa Lehikoinen (2+0) ja Jaakko Kuusisto. Heistä Kupiaiselle, Salmelalle ja Siiroselle kyseessä olivat uran ensimmäiset Mestis-maalit. Maesto Tatu Kokkola ja luottopuolustaja Lassi Raitanen keräsivät kaksi syöttöpistettä mieheen.

Kooveelta maalinteossa onnistuivat hyökkääjälupaus Roby Järventie, kaksi maalia tehnyt tähtisentteri Otto Mäkinen ja Ilves-laina Erik Ahopelto.

Jokipoikien maalissa Kasperi Kotkaniemi pysäytti tolppien välissä 25 kiekkoa. Kooveen tolppien välissä Kristian Tamminen venyi kiekon tielle 33 kertaa.

Jokipojat pelaa seuraavan ottelunsa ensi perjantaina PKS Areenalla Kiekko-Vantaata vastaan.

Jokipojat–Koovee 7–4 (0–1, 4–2, 3–1)

16.02 0–1 Otto Mäkinen (Anton Ollikainen)

21.42 1–1 Wiljami Kupiainen (Santeri Salmela, Saku Kivinen)

23.50 1–2 Roby Järventie (Jere Helenius, Mikko Pukka)

24.38 1–3 Otto Mäkinen (Miika Heikkilä, Anton Ollikainen)

25.29 2–3 Santeri Salmela (Jonne Brygger, Taavi Tiala)

31.17 3–3 Teemu Siironen

38.14 4–3 Joonas Larinmaa (Lassi Raitanen, Tatu Kokkola) YV