IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Kohuhyökkääjä Jonne Virtasen edustama TUTO vieraaksi Mehtimäelle

Dataline

Jokipojat kohtaa lauantaina PKS Areenalla kohuhyökkääjä Jonne Virtasen edustaman TUTO:n.

Perinteikkäät Mestis-seurat Jokipojat ja TUTO iskevät yhteen lauantaina Mehtimäellä. Vierasjoukkueen riveissä pelaa kohuhyökkääjä Jonne Virtanen, joka tuo oman mausteensa iltaan. Odotettavissa on vauhdikas, kiihkeä ja laadukas kiekkopeli, jossa mitään ei saa ilmaiseksi.

Jokipojat on ennen perjantain kierrosta sarjassa yhdeksäntenä. Ärjypaidat ovat keränneet kolmesta ottelusta kaksi sarjapistettä.

Keskiviikkona Joni Petrellin luotsaama ryhmä kärsi 4–5-tappion kotiyleisön edessä arkkiviholliselle SaPKolle. Jokipojat heräsi taistelemaan 0–4-tappioasemassa ja nousi tasoihin, mutta kiri ei kuitenkaan riittänyt lopulta pisteille.

– Lähdemme sillä mentaliteetilla, että kokonaisvaltaisesti pitää parantaa paljon. Se on meille iso teema. Henkilökohtainen valmistautuminen jokaisella pelaajalla on avainasemassa. Jokaisen pelaajan täytyy olla valmis heti alusta saakka, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

TUTO on sarjan kovin erikoistilannejoukkue ylivoimaisesti. Jokipoikien ylivoima on puolestaan sarjan toiseksi huonointa, mutta alivoima sitä vastoin yksi sarjan kovimmista. Erikoistilanteet ovat varmasti suuressa roolissa myös lauantaina.

– TUTO on pelannut puhtaalla pelillä ennen perjantaita ja heidän erikoistilannepelaaminen on ollut timanttia. Heillä on aina nimekäs joukkue tähän sarjaan ja yksi ennakkosuosikeista. Heillä on taitoa ja kokemusta, Petrell sanoo.

TUTO on ennen perjantain kierrosta sarjassa toisena puhtaalla pelillä. Joukkuetta valmentaa entinen liigatähti Antti Virtanen, joka pelaajana iski kovaa jälkeä myös TUTO:n miehistössä.

TUTO:ssa on tapahtunut paljon vaihtuvuutta ja harjoituskausi meni vielä hakiessa, mutta runkosarjan startti on ollut vahva. Kaikista neljästä ketjusta löytyy tulivoimaa ja veskarilupaus Conrad Mölder on onnistunut täyttämään Julius Pohjanoksan jättämät saappaat.

Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa puolustajat Mikke Levo, kapteeni Jere Karlsson, TPS-laina Nuutti Viitasalo sekä hyökkääjät Niko Ahoniemi, Mikko Laine, Tappara-laina Lassi Vanhatalo, Mestiksen pistepörssin kolmonen Erik Embrich ja piste- ja maalipörssiä johtava Joel Janatuinen sekä TPS:stä potkut syksyllä saanut kohuhyökkääjä Jonne Virtanen.

Edellisen kerran kun Virtanen pelasi Mehtimäellä hän heitti hopeamitalin katsomoon. Mitä on luvassa tällä kertaa?

Joukkueet kohtasivat viime kaudella neljä kertaa runkosarjassa. Tuolloin ärjypaidat poistuivat voittajana kaukalosta kolme kertaa.

– Luottavaisin mielin lähdetään hakemaan voittoa. Oma tekeminen on keskiössä. Aina kun olemme omalla tasolla, niin olemme kyllä vahvoilla, Petrell tietää.

Jokipojat–TUTO lauantaina klo 17 PKS Areenalla. Liput ennakkoon hankit täältä.

Seuraa heitä:

#63 Nico Joki, Jokipojat

Isokokoinen puolustaja on aloittanut kauden tehokkaasti ja kantaa lauantaina Jokipoikien kultakypärää. Laukaus lähtee voimalla viivasta.

#3 Jonne Virtanen, TUTO

Kohuhyökkääjä Jonne Virtanen on aloittanut kauden tehokkaasti ja latonut maalin edestä kiekkoa pussiin. Viimeksi Mehtimäellä pelatessaan heitti hopeamitalin katsomoon. Mitä on luvassa nyt?

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Nico Joki 0+4=4

2) Terry And 3+0=3

3) Jonne Brygger 1+1=2

TUTO:n sisäinen pistepörssi (ennen perjantain kierrosta):

1) Joel Janatuinen 5+1=6

2) Erik Embrich 0+6=6

3) Lassi Vanhatalo 2+3=5