Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Kotiedun kohtalo ratkeaa – Jokipojat kohtaa runkosarjan päätösottelussa Ketterän

10.03.2020

Jokipojat matkustaa keskiviikkona runkosarjan päätösotteluun hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän vieraaksi Imtaralle. Panoksena on kotietu lauantaina alkaviin pudotuspeleihin. 

Jokipojat ja Ketterä iskevät yhteen keskiviikkona Mestiksen runkosarjan päätöskierroksella hegemoniaottelussa. Ketterä on seurahistorian ensimmäisen runkosarjan voittonsa varmistanut, mutta Jokipojat haluaa kotiedulleen sinetin.

Jokipojat on sarjassa kolmantena ja kerännyt 49 ottelusta kasaan 83 paunaa. Takana niskaan hengittää SaPKo pisteen päässä ja Koovee kolmen pisteen päässä. Jokipojille riittää keskiviikkona piste varmistaakseen kotiedun.

Jokipojat kohtaa pudotuspelien puolivälierissä joko SaPKon, Kooveen, KeuPa HT:n tai TUTO:n.

Jokipojat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Ärjypaidat katkaisivat kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa perjantaina kaatamalla PKS Areenalla TUTO:n 3–1 Taavi Tialan (1+1), Jaakko Kuusiston ja Tatu Kokkolan (1+1) maaleilla.

Jokipojat on pelannut tahmean alun jälkeen vakuuttavan runkosarjan ja varsinkin kotona tulokset ovat olleet erinomaisia.

Ketterä on Mestiksen runkosarjan voittaja. Hallitseva mestari on raapinut 49 ottelusta 96 pistettä ja pelannut myös nousujohteisen runkosarjan.

Ketterä on ollut läpi kauden vahva ja viime aikoina erittäin kovassa iskussa. Viidestä edellisestä ottelusta se on voittanut kolme, mutta 15 edellisestä pelistään se on voittanut peräti 13.

Maso Lehtosen luotsaama Ketterä kohtaa puolivälierissä varmuudella kahdeksanneksi sijoittuneen Hermeksen.

Jokipojat ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Ketterä on voittanut kolmesti ja ärjypaidat kahdesti. Tällä kaudella Jokipojat ei ole vielä onnistunut Ketterää voittamaan Imtaralla.

Ketterä–Jokipojat keskiviikkona klo 18.30 Imatran Spa Areenalla.

Seuraa heitä:

#75 Jaakko Kuusisto, Jokipojat

Osunut kahdessa edellisessä ottelussa tolppien väliin. Taitava ja vaarallinen hyökkääjä.

#19 Jaakko Lantta, Ketterä

Taistelee Mestiksen pistepörssin voitosta. Haki kesällä paikkaa KooKoon liigajoukkueesta. Näillä näytöillä ensi kaudella isomissa valoissa.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Saku Kivinen 21+21=42

2) Jaakko Kuusisto 20+22=42

3) Matias Varttinen 17+24=41

4) Miro Väänänen 13+28=41

5) Joonas Larinmaa 5+30=35

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Jaakko Lantta 16+40=56

2) Rasmus Hämäläinen 32+13=45

3) Roope Mäkitalo 16+23=39

4) Arttu Rämö 19+17=36

5) Aku Kestilä 18+16=34

Mestis