Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Kuusisto ratkaisi jännitysnäytelmän – Jokipojille neljäs perättäinen voitto

04.12.2019

Jokipojat raapi keskiviikkona PKS Areenalla täyden pistepotin sarjanousija Kajaanin Hokista loppulukemin 2–1. Ärjypaitojen sankariksi nousi 61 sekuntia ennen loppua voitto-osuman survonut Jaakko Kuusisto.

Jokipojat ja Hokki iskivät yhteen keskiviikkona Mehtimäellä yli 700 silmäparin edessä. Ottelusta kehkeytyi kova kamppailu sarjapisteistä ja tuhansien tarinoiden Mestis tarjosi jälleen parastaan.

Jokipojat hakkasi päätä seinään nimeltä Teemu Seppänen, joka pysäytti vieraiden maalilla peräti 40 kiekkoa. Hokki taisteli hyvin vieraskaukalossa, mutta sitkeyttä ei tällä kertaa palkittu. Jokipojat vyöryi lopulta väkisin rinnalle ja lopulta voittoon.

– Olen tyytyväinen voittoon. Hokki oli nälkäisempi kaksi erää ja teimme Seppäselle työ liian helpoksi. Kaksi erää pelattiin mukavuusalueella, eikä menty ytimeen. Kolmanteen erään saatiin trafiikkia maalille ja saatiin ne maalit sieltä, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Kaksi erää PKS Areenalla mentiin ilman maaleja. Ärjypaidat hallitsivat kamppailua, mutta viimeinen terä uupui isänniltä.

Hokki siirtyi kolmannen erän puolivälin lähestyessä 0–1-johtoon luottosentteri Samu Pyykkösen maalilla.

Jokipojat paransi peliään kolmanteen erään ja kaivoi tarvittavat maalit. Ärjypaidat tuli tasoihin maestro Tatu Kokkolan kauden kolmannella osumalla Saku Kivisen loistavasta tarjoilusta. Kakkossyötön kirjautti taikuri Joonas Larinmaa.

Ärjypaidat ratkaisi kamppailun vain 61 sekuntia ennen päätössummeria, kun kultakypärä Jaakko Kuusisto napautti maalin edestä karakiekon sisään. Tilanne lähti Taavi Tialan erinomaisesta punneruksesta maalille. Kakkossyöttö merkittiin Niki Blombergille.

– Tiala haastoi hyvin maalille ja menin mähisemään maalille ja siitä sai laittaa sisään. Ei meiltä ihan paras peli tänään. Kiva, että kääntyi näin päin ja tultiin takaa ohi. Se tekee hyvää, Jokipoikien paras pistemies Jaakko Kuusisto kertoi taiston tauottua.

Jokipoikien maalissa Kasperi Kotkaniemi pelasi loistavan ottelun ja pysäytti 20 kiekkoa. Ärjypaidoille voitto oli jo neljäs perättäinen.

– Neljään peliin viisi maalia omiin on hyvä suoritus. Maalivahtipeli on ollut erinomaista nyt, Petrell tuumasi.

Jokipojat pelaa seuraavan ottelunsa itsenäisyyspäivänä sarjakärki Kooveen vieraana. Perjantain kamppailu alkaa klo 17.

– Viikonloppuna lähdetään reissuun ja homman on tästä parannuttava, Petrell totesi.

Jokipojat–Hokki 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)

49.44 0–1 Samu Pyykkönen (Tuomas Komulainen)

53.29 1–1 Tatu Kokkola (Saku Kivinen, Joonas Larinmaa)

58.59 2–1 Jaakko Kuusisto (Taavi Tiala, Niki Blomberg)

Torjunnat:

Kasperi Kotkaniemi, Jokipojat 8+5+7=20

Teemu Seppänen, Hokki 13+19+8=40

Mestis