Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluennakko: Jokipojat-SaPKo

15.02.2019

Jokipoikien kotiotteluiden putki jatkuu lauantaina PKS Areenalla klo.17:00 alkaen. Vastustajaksi saapuu rakas kiistakumppani SaPKo. 

Ottelu on Sylva Ry:n #erätauko -ottelu, joka on osa #erätauko -kampanjaa, jossa kerätään varoja syöpälapsille ja heidän läheisilleen. #erätauko -otteluita on pelattu Liigan puolella jo menneillä viikoilla. Ottelussa mukana on myös Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä, joka järjestää lipaskeräyksen hallin aulassa ottelun aikana.

Jokipojat ja SaPKo kohtasivat juuri ennen maajoukkuetaukoa SaPKo:n 90-vuotis juhlaottelussa. Ottelu oli varsin tunnerikas. Ärjylauma karkasi ottelussa jo 1-5 johtoon, mutta viimeisessä erässä SaPKo tuli kuin tulikin rinnalle. Ottelu eteni aina voittolaukauskilpailuihin saakka, jossa Jokipojat oli etevämpiä ja ottelu päättyi näin ollen 5-6 Jokipoikien voittoon.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet aina tasaisia kovia kamppailuja, joista ei ole vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Samaa on lupa odottaa myös lauantain kotiottelusta.

-Parantaa pitää se on selvä. Meidän pitää pystyä pelaamaan jämäkästi puolustussuuntaankin. Puolustaminen on iso osa peliä. Peli on kyllä mennyt myös eteenpäin ja siihen ollaan pyritty ja pyritään edelleen. Kun kiekollinen peli paranee niin puolustuspelinkin pitää parantua. Tässä on enää 4-5 viikkoa runkosarjaa jäljellä. 9 peliä jäljellä ja ne ovat isoja mittareja. Tavoite meillä on olla neljän sakissa. Nyt ollaan vähän turhia pisteitä annettu kaverille, enää ei ole vara niitä menetellä, päävalmentaja Jouni Varis alustaa.

-Olemme ottaneet nyt aivan liikaa jäähyjä, en tiedä johtuuko se vain meistä vai joistain muistakin, mutta jäähyltä pitää pysyä pois. Syksyllä pelasimme fyysisesti, mutta jäähyttömästi. Siihen pyritään palaamaan takaisin.

Jokipoikien kokoonpanossa tullaan näkemään muutoksia puolustajien osalta. Lassi Raitanen on kärsinyt kahdeksan ottelun pelikieltonsa ja mies pääsee takaisin pelikentille SaPKo-ottelussa. Vastaavasti Niko Seppälä on sivussa saatuaan kahden ottelun pelikiellon edellisessä kotiottelussa LeKiä vastaan saadusta ulosajostaan. Lopullinen kokoonpano selviää ottelupäivänä aamujäiden jälkeen.

Mitkä ovat Raitasen mietteet tulevan pelin alla?

-Tottakai hyvät fiilikset, pääsee pitkästä aikaa taas pelaamaan. Lähdetään pelaamaan simppeliä peliä, ei vedetä kaneja hatusta. Samaa lätkää se kuitenkin on, mitä ennen pelikieltoakin. Tässä välissä olen treenannut kovempaa ja ottelun lähestyessä olen keventänyt kuormaa, jotta pelivalmius olisi mahdollisimman hyvä. Tässä kerkesi myös henkisesti hieman rentoutua muun muassa mökkeilemällä ja käymällä pilkillä, Raitanen paljastaa.

Päävalmentaja Varis antaa myös toiveen joensuulaiselle kiekkokansalle.

-Kevät alkaa tehdä tulojaan ja kiekkopelit vain paranevat. Toivottavasti väki löytää PKS Areenan lehtereille kannustamaan meitä. Se antaa todella paljon lisävirtaa kun hallissa on yleisöä, jotka kannustavat ja lyövät käsiään yhteen.

Mestis