Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat - K-Vantaa 4-5 ja.

01.02.2019

Jokipoikien ja K-Vantaan välinen perjantai-illan kamppailu päättyi jatkoajan jälkeen vieraiden 4-5 (2-2,1-1,1-1,0-1) voittoon. Yleisöä PKS Areenalle ottelua oli saapunut seuraamaan 883 silmäparia.

Ottelu sai kotijoukkueen kannalta ja joensuulaisen yleisön iloksi salama-alun, kun Janne Väyrynen pääsi virittämään tulisen rannelaukauksen B-pisteiden välistä. Punalampun syttyessä pelikello oli ehtinyt kulkea vain 41 sekuntia. Erinomaisen esityön maaliin teki Toni Leinonen, joka löysi oivallisella syötöllä Väyrysen tuhannen taalan paikalta. Vierasjoukkue K-Vantaa tasoitti ottelun Jere Kiviniemen siniviivalaukauksella ottelun siirryttyä neljännelle peliminuutille. Jokipojat pääsivät ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle erän puolivälissä. Vieraat pelasivat erittäin aggressiivista alivoimapeliä paineistamalla aktiivisesti jopa Jokipoikien viivapelaajia. K-Vantaa siirtyi alivoimansa aikana yllättäen 1-2 johtoon. Jokipoikien puolustaja Joel Olkkonen törmäsi alimpana pelaajana linjatuomariin, josta vieraiden Joel Sund pääsi yksin läpi. Sund veivasi kiekon varmasti ohi ärjyveskari Joonas Haraldin. Jokipojat pääsivät erän loppupuolella pyörittämään lisää ylivoimaansa K-Vantaan Henri Tammisen saatua suihkukomennuksen taklattuaan Eetu Rissasta vaarallisen näköisesti K-Vantaan puolustusalueella. Jokipojat sai värkättyä ottelun tasoitusmaalin ylivoimalla minuutti ennen erätaukosummeria Tatu Kokkolan ohittaessa laukauksellaan Vantaan maalivahdin Eetu Mäkiniemen.

Toinen erä olikin jo tasaisempaa puurtamista. Erän ensimmäinen tilastomerkintä merkattiin Jokipoikien puolustajalle Niko Ervastille, joka sai kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Rangaistus kostautui, kun lohipaitojen Alex Lindroos laukoi kiekon väkevästi kohti Joonas Haraldin maalia. Kiekko osui aivan yläristikkoon aiheuttaen kovan kilahduksen. Tilanteen jälkeen tuomarit tarkistivat tilanteen videolta, josta paljastui, että kiekko kävi maalissa. Pitkään ei ärjylauma viihtynyt tappioasemassa. Tatu Kokkola katkaisi vantaalaisten avauksen ja karkasi läpiajoon, josta mies ei erehtynyt. Erän lopussa Jokipojat pyörittivät peliä vantaalaisten päässä, mutta uhrautuva lohilauma piti pintansa ja viimeiseen erään lähdettiin 3-3 tasatilanteessa.

Viimeinen kolmannes varsinaisesta peliajasta eteni pitkään ilman pelikatkoja. Erä vierähti puoliväliin saakka, kunnes alkoi tapahtua. Lohipaitojen Erik Embrich vei vieraat 3-4 johtoon ja heti perään kotiyleisö sai haukkoa happeaan Miro Väänäsen tehtyä 4-4 tasoituksen huikean yksilösuorituksen päätteeksi. Väänänen sai kiekon omalla puolustusalueellaan, josta nuorukainen purjehti vauhdikkaasti vasenta laitaa pitkin harhauttaen tyylikkäästi vantaalaisten puolustajat ja kruunasi taidonnäytteensä ohittamalla varmasti maalivahti Mäkiniemen. Varsinaisen peliajan lopulla siunaantui hyviä maalipaikkoja molemmilla joukkueille, mutta enempää maaleja ei nähty ja paremmuutta lähdettiin ratkomaan jatkoajalle.

Jatkoajalla Jokipojat sai kiekonhallinnan, mutta kiekonhallinta tyrehtyi paitsioon. Aloituksen jälkeen vierailijat saivat pelivälineen haltuunsa. Peli päättyi ajassa 60:51, kun Joel Sund purjehti oikeaa laitaa pitkin ja laukoi hyvän rannelaukauksen etukulmasta ohi Joonas Haraldin. Näin ollen kaksi pistettä matkaa jatkoaikavoiton jälkeen Vantaalle ja yksi pinna jää Joensuuhun.

-Aikamoinen ”roller coaster” peli oli. Alkuun ei oltu hereillä ja siihen tuli heti Jokipojille maali. Saatiin kasattua itsemme ja pelin takaisin uomiinsa. Kaverin maaleissa tehtiin omia typeriä virheitä. Iso kiitos joukkueelle, että pystyttiin voittamaan tämän peli. Jokipojat tuli hyvin peliin ja tämä olisi voinut päättyä miten päin vaan, K-Vantaan pääluotsi Reijo Ruotsalainen summasi.

-Tyytyväinen olen joukkueen ilmeeseen. Saatiin hyvä startti ja olimme muutenkin ensimmäisessä erässä hyvällä jalalla. Vantaan maaleissa meilläkin oli huolimattomia kiekollisia virheitä. Kiekollista peliä pitää parantaa huomiselle, kun laadukas SaPKo on vastassa. Ei kyllä ole vara menetellä kiekkoja huomennakaan, ärjyvalmentaja Ville Väänänen ynnäsi.

-Pakko vielä mainita, kun jäi kaivelemaan, ensinnäkin linjurin huikea suoritus. Blokkaa Olkkosen ja siitä kaverille läpiajo, joka maksoi meille maalin. En tiedä, mitä linjuri mietti, mutta jos et tiedä mitä teet, niin laita vaikka persaus kiinni laitaan ja väistä pelaajia. Näitä toki välillä sattuu, vaikka ei saisi sattua. Haluan myös nähdä sen videotarkistustilanteen, oliko se maali. Heinolassa videotarkistus meni vihkoon, joka maksoi meille kenties kaksi pistettä, emmekä saaneet sitä maalikamerakuvaa koskaan nähdä. Saimme vain myöhemmin tietää, että se maali olisi pitänyt hyväksyä. Kyseenalaistan tämän tilanteen, ei tämmöisiä virheitä saa sattua tällä tasolla. Mutta jos kiekko kävi kokonaan maalissa, niin silloin siinä ei ole nokan koputtamista, mutta haluan itse nähdä sen maalikameratallenteen, Väänänen hämmästeli.

Jokipojat jatkaa otteluitaan heti lauantaina Savonlinnassa SaPKo:n vieraana. Ottelu alkaa jo tavallisesta poiketen klo.15:00. Kyseessä on SaPKo:n 90-vuotis juhlaottelu. Jokipoikien fanilauma Susirajan Punamustat lähtevät mukaan kannustamaan ärjylauman voittoon.