Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat-LeKi 4-5VL

13.02.2019

Jokipoikien ja LeKi:n välinen keskiviikko-illan kamppailu ei jättänyt ketään kylmäksi. Jokipojat nousivat hienosti kolmen maalin takaa tasoihin, mutta LeKi vei ottelun voittolaukauskilpailun päätteeksi lukemin 4-5 (1-0,1-4,2-0,0-0,0-1). Yleisöä PKS Areenalle oli saapunut 901 silmäparia.

Ottelu alkoi Jokipoikien osalta positiivisesti, eikä maaottelutauko näkynyt ärjylauman otteissa kovinkaan paljoa. Vahvat otteet näkyivät LeKi:n jäähyilynä ja vaarallisina tilanteina vieraiden maalilla. Tuomaristo joutui turvautumaan jo ottelun alkuminuuteilla videotarkastukseenkin ärjypelaajien toimittaessa kiekkoja hanakasti kohti LeKi:n maalivahtia Kimmo Rautiaista. Ottelun avausmaali syntyi loistavan ylivoimakuvion päätteeksi. Saukkopaitojen puolustuskolmikko sahattiin pihalle ja Taavi Tiala napautti kolmikon keskeltä suoraan syötöstä limpun pussiin. Muuten hyvin edennyt erä sai harmillisen lopun, kun ärjypuolustaja Niko Seppälälle tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta ja näin hänen pelinsä päättyi siihen.

Toinen erä alkoi Jokipoikien pitkällä alivoimalla, jota jäi jäljelle yli neljä minuuttia Niko Seppälän rangaistuksesta. Jokipoikien alivoima kesti lähes loppuun asti. Vain 19 sekuntia ennen alivoiman päättymistä LeKi tuli tasoihin Roope Laavaisen kovalla rannelaukauksella. Takaiskumaali ei Jokipoikien tahtia horjuttanut. Takaisin täysilukuiseksi päässyt ärjylauma painoi hyökkäyksensä lähes poikkeuksetta erittäin vaarallisesti LeKi:n päätyyn. Vieraiden maalivahti sai kiitellä useaan otteeseen parhaita kavereitaan maalitolppia, jotka kilisivät tiuhaan tahtiin pitäen lempääläläiset tasalukemissa. Kuuluisa sanonta ” jos et itse tee, kaveri tekee” piti jälleen paikkaansa. LeKi siirtyi 1-2 johtoon vastaiskuhyökkäyksen päätteeksi, maalintekijänä Joni Lavonen. Vieraat syöttivät lisää karvasta kalkkia ärjylaumalle, kun Matias Haaranen pääsi iskemään maalin kulmalta omasta laukauksesta syntyneen reboundin ohi Niilo Halosen ja lukemat muuttuivat silmän räpäyksessä 1-3. Maalin jälkeen Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis otti aikalisän ja antoi omat ohjeensa pelaajistolleen. Aikalisä ei ainakaan heti tuottanut tulosta, kun LeKi kaatoi lisää kylmää vettä niskaan iskien numerot tylysti jo 1-4 Janne Seppäsen maalilla. Jokipojille siunaantui erinomainen tilaisuus kaventaa lukemat 2-4, kun Toni Leinosta rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Hyvänä rankkarispesialistina tunnettu Leinonen ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan LeKi:n maalivahtia Kimmo Rautiaista. Jokipojat sai kauan kaipaamansa kavennusosuman Joel Olkkosen tykittäessä kovan lämärin siniviivan tuntumasta ohi Rautiaisen. Loistavan maskin maaliin teki Mika Koivisto.

Jokipojat joutuivat pelaamaan jälleen erän alun alivoimalla Taavi Tialan saatuaan toisen erän loppuun 2+2minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta. Tästä alivoimasta kotijoukkue selvisi kuitenkin takaiskuitta. Tasakentällisin pelatessa Jokipojat hallitsivat kenttätapahtumia selvästi, mutta maaliin asti kiekko ei halunnut mennä millään. Jokipojat pääsivät ylivoimalle, kun pelikellossa oli aikaa jäljellä viisi minuuttia. Kotijoukkue lähti hakemaan kavennusosumaa ilman maalivahtia. PKS Areenan yleisö sai syytä iloon, kun ylivoimaa ehdittiin pelata vain muutama hassu sekunti, kun Tatu Kokkola kiskaisi numerot 3-4 hyvällä rannelaukauksellaan. Maalin jälkeen molemmat joukkueet jäähyilivät vuorotahtiin ja peliä jatkettiin neljällä neljää vastaan. Jokipojat siirtyivät tasavajaalla tasoihin Miro Väänäsen hienon maalille nousun päätteeksi. Kun LeKi jäähyili vielä aivan kolmannen erän päätteeksi, pääsi kotijoukkue kokeilemaan vielä ylivoimalla johto-osumaa ja mahdollista voitto-osumaa. Lähellä se kävikin, kun Esa Lehikoinen pääsi ampumaan suoraan syötöstä tuhannen taalan paikalta, mutta laukaus epäonnistui ja LeKi selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Ottelun voittajaa lähdettiin etsimään näin ollen jatkoajalle tilanteessa 4-4 ja Jokipoikien ylivoimalla. 65 minuuttia ei kuitenkaan ratkaissut paremmuutta ja ratkaisu siirtyi aina voittolaukauskilpailuun saakka. Voittolaukauskilpailu eteni aina pudotuspelikilpailuun saakka. LeKi vei siinä pidemmän korren Matias Haarasen johdolla, joka osui voittolaukauskilpailussa yhteensä kolme kertaa. Ottelu päättyi LeKi:n voittoon 4-5 ja kaksi pistettä matkaa Lempäälään, yhden pisteen jäädessä Joensuuhun.

-Me oltiin vähä varovaisia alussa. Suorahyökkäyspelaamisessa ei päästy ihan kunnolla haastamaan. Toisessa erässä meidän vahvuus eli puolustaminen… Annettiin kyllä muutama liian pehmeä maali. Erätauolla saatiin koodi päälle, mutta tuollaista vastustajaa vastaan ei ole helppo tulla rinnalle. Rankkarit menivät sitten miten meni. Yksi piste ei lämmitä, mutta tämän kanssa pitää elää. Huomenna on päivä uusi, mennään sitä kohti, päävalmentaja Jouni Varis perkasi ottelun päätyttyä.

Jokipoikien seuraava ottelu pelataan lauantaina PKS Areenalla klo.17:00 SaPKoa vastaan. Ottelu on #erätauko -ottelu, jossa kerätään varoja syöpäsairaille lapsille ja heidän läheisilleen. Ottelussa mukana ovat SYLVA Ry ja Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä. Otteluisäntänä toimii Intersport Erä-Urheilu.