Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat-Peliitat 5-2

08.03.2019

Jokipojat nitisti Heinolan Peliitat kotiluolassaan vahvan esityksen päätteeksi luvuin 5-2 (2-0,1-2,2-0).

Jokipojat aloitti ottelun räväkästi ja joukkue pelasi erittäin suoraviivaisesti. Jokipoikien avausmaali syntyi jo ottelun viidennellä minuutilla, kun isäntien maaliahne hyökkääjä Janne Väyrynen pääsi maalin edustalla nokikkain heinolalaisten maalivahti Sami Sunin kanssa, eikä erehtynyt vaan siirsi Jokipojat 1-0 johtoon. Jo ottelun avausminuuteista asti näki, että Väyrynen on pelipäällä, mies pääsi laukomaan jo useamman kerran hyvältä paikalta kohti Sunia ja yksi laukaus osuikin tulisesti ylähirteen. Väyrysen meno sen kun vain yltyi, kun Toni Leinonen katkaisi Peliittojen hyökkäyksen hyökkäyssiniviivalla ja syötti suoraan puolustuslinjan taakse Väyryselle, joka taitavasti nosti rystypuolelta kiekon maalin kattoon ja numerot olivat joensuulaisyleisön iloksi jo 2-0. Erän loppupuolella nähtiin ikävän näköinen yhteentörmäys, jossa osallisina oli Janne Hämäläinen ja vieraiden Santtu Kinnunen, mutta molemmat pelaajat nousivat ylös kuitenkin omin jaloin, vaikkakin vaivalloisesti.

Ottelun toiseen erään Peliitat tuli väkevästi ja saikin nopeasti aikaan 1-2 kavennusmaalin ärjypaitojen omasta kiekonmenetyksestä omalla puolustusalueella. Kavennusmaalin jälkeen Jokipoikien Tobias Winbergille tuomittiin 2+2 minuutin rangaistus korkeasta mailasta. Jokipoikien ahdinkoa lisäsi vielä Tuomas Ahtosen 2+10 minuuttinen selästä taklaamisesta, mutta kotijoukkue selvisi alivoimista mallikkaasti Niilo Halosen upeiden torjuntojen johdolla. Jokipojat siirtyi ottelussa 3-1 johtoon Tatu Kokkolan räväkällä rannelaukauksella, joka sujahti maaliin Sami Sunin kilpikäden puolelta. Kotijoukkueen jäähyily kostautui johtoasemassa, kun Peliitat kavensi ylivoimalla lukemat 3-2 Atte Antinahon ylivoimaosumalla. Peliitat sai kolmannenkin kerran kiekon ohi Niilo Halosen, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirinnän vuoksi.

Kolmannen erän alkuun Jokipojille siunaantui ylivoima, joka hyödynnettiin tehokkaasti. Toni Leinonen löysi maalin edessä yksin olleen Taavi Tialan, joka tälläsi suoraan syötöstä kiekon ohi Sami Sunin. Toisena syöttäjänä maaliin merkittiin Janne Väyrynen. Piste oli hyökkääjälle jo illan neljäs. Ottelun loppua kohti tahti kiihtyi ja tilanteita syntyi molemmissa päissä. Heinolalaiset hakivat ottelun viimeisellä minuutilla lisäosumia ilman maalivahtia. Tyhjän maalin hyödynsi Lassi Raitanen, joka viimeisteli ottelun loppulukemat 5-2 omalta

puolustusalueelta saakka.

-Peliin lähtö näkyi molemmissa joukkueissa, että panokset ovat valtavat. 48 kierrosta pelattu ja tavoite on edelleen omissa näpeissä. Oltiin kiekollisesti huolimattomia, mutta Kokkolan kentän ja ”Väykän” ansiosta päästiin johtoon. Toisessa erässä oli paljon jäähyjä, mutta kiitos alivoiman ja Halosen maalissa, että selvittiin niistä. Kolmannesta erästä kiitos pojille, oli kypsää, pelattiin viisaasti johtoasemassa. Tätä se tulee olemaan sitten kevään peleissä, päävalmentaja Jouni Varis summasi.

Jokipoikien seuraava peli koittaa ensi viikon keskiviikkona Rovaniemellä RoKi:n vieraana. Runkosarjan viimeinen kotiottelu taistellaan perjantaina 15.3 klo.18:30 PKS Areenalla IPK:ta vastaan.