Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: KOOVEE-Jokipojat

18.01.2019

Jokipoikien tehokas ylivoima takasi hienon voiton KOOVEE:sta perjantai-iltana Hakametsässä lukemin 3-8 (1-3,0-2,2-3).

Ottelun alkuhetket olivat KOOVEE:n hallintaa. Jokipoikien jalat tuntuivat olevan vielä siellä kuuluisassa bussissa. Se kostautui, kun isäntäjoukkue rankaisi uinuvaa ärjylaumaa ottelun toisella peliminuutilla. Aloitusvoiton päätteeksi Niki Huovinen lähetti kiekon kohti Joonas Haraldin vartioimaa maalia, joka pomputti kiekon räpylän kautta maaliin. Sen jälkeen alkoi KOOVEE:n kuriton pelaaminen, joka tarkoitti rangaistuksia. Jokipojat ottivat kapellimestarin viitan harteilleen ja alkoi pyörittää ylivoimaa tuhoisalla seurauksella. Ensin Mika Koivisto pääsi namuttelemaan kiekon ohi Tomi Ristelin hienon syöttökuvion päätteksi. Seuraavassa ylivoimassa Joonas Larinmaa pommitti kiekon aivan ylähyllylle ja vielä aivan erän lopussa Janne Väyrynen täräytti kiekon rysään ja Jokipojat marssi ensimmäisellä erätauolla 1-3.

Toinen erä mentiin Jokipoikien tahtiin. Tehokkuus erikoistilanteissa jatkui. Erän puolivälissä Janne Väyrynen pääsi lyömään ylivoimalla Ristelin torjunnasta kimmonneen irtokiekon taitavasti maaliin. Alivoimapelikin toimi mallikkaasti, kun Taavi Tiala karkasi yksin läpi ja napautti tulisella ranteella lukemat jo 1-5. KOOVEE alkoi jo hakea kavennusmaaleja jättämällä hyökkääjiä Jokipoikien selustaan, jonka ansiosta tamperelaiset saivat jokusen maalipaikan, jotka Joonas Harald kuitenkin hoiti mallikkaasti.

Viimeisessä erässä maalitehtailu jatkui puolin ja toisin. Jokipojat onnistui kahteen otteeseen tasakentällisin Joonas Larinmaan ja Niko Seppälän toimesta. Ottelun lopussa Viljami Wacklin näytti taituruuttaan iskemällä maalin nollakulmasta maalivahdin kautta. KOOVEE:n onnistuessa viimeisessä erässä kahdesti oli lukemat loppusummerin soidessa 3-8.

-Alku oli vaikea, vastustajan maali säpsäytti vähän. Ylivoimamaaleja saatiin vähän enemmän kuin riittävästi. Hienoa että ylivoima toimii ja pojat sai onnistumisia. Vähän oli semmoinen, ettei kumpikaan joukkue saanut tunnetta pelissä. Kiimaa varmasti oli, mutta jotenkin se ei meillä ainakaan alkuun lähtenyt. En tiedä, onko Joensuu-Tampere väli sen takana. Virkamieskiekkoa ei kuitenkaan ollut missään nimessä, mutta ainakaan me ei saatu viisi vastaan viisi pelissä kaikkea irti, päävalmentaja Jouni Varis summasi

-Me oltiin todella tyhmiä. Itketään kun lyödään kaveria selvästi päähän. Oltiin aivan jäässä yläkerran kanssa. Pelattiin hölmöä alivoimaa. Tämä peli vähän ohi. Kahdeksan maalia omaan verkkoon, heikko esitys. Huh huh, huomenna on onneksi heti uusi peli ja uusi mahdollisuus, KOOVEE:n päävalmentaja Juha Pajuoja harmitteli.

Jokipoikien matka jatkuu lauantaina Lempäälään, jossa vastaan asettuu sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva LeKi. Kiekko tippuu jäähän klo.17:00.