Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Peliitat-Jokipojat 5-4 VL

23.01.2019

Jokipoikien reissu Heinolaan tuotti värikkäiden vaiheiden jälkeen yhden pisteen. Heinolan Peliitat voitti ottelun voittolaukauskilpailun jälkeen 5-4 (2-1,0-2, 2-1, 0-0, 1-0).

Ottelu käynnistyi juuri niin vauhdikkaissa merkeissä kuin olettaa saattoi. Peliitat olivat lukeneet Jokipoikien avauspeliä, joten erän aikana ärjylauman oli muutettava lähtöjään. Myös ärjyjen kiekollinen peli haki vielä itseään. Ottelun ensimmäinen erikoistilanne syntyi Miro Väänäsen ottaessa kampitusjäähyn ennen erän puoliväliä. Hyvää erikoistilannepelaamista viime aikoina esittänyt Jokipojat pelasi hyvää alivoimaa, joka kruunattiin ottelun avausmaalilla, kun Toni Leinonen karkasi maalintekoon ja viimeisteli tyylikkäästi ohi Peliitat-vahti Jakub Skarekin. Maali ei tuonut kuitenkaan lisäpontta, vaan peli alkoi kääntyä enemmän heinolalaisten haltuun. Ensin kotijoukkueen kultakypärä Pasi Kouvalainen survoi kiekon maalin edustalta ohi Niilo Halosen ja vielä erän loppuminuuteilla Vladislav Shishov pääsi iskemään takatolpilta Peliitat 2-1 johtoon erätauolle.

Toinen kaksikymppinen olikin jo tutumpaa ärjyasennetta. Pelin painopiste alkoi kääntymään heinolalaisten päätyyn. Jokipoikien tasoitusta tarvitsi odottaa vain vajaa neljä minuuttia, kun Janne Väyrynen tulitti kiekon maaliin suoraan aloitusvoiton jälkeen. Jokipoikien painostus jatkui ja Pelicans-laina Jakub Skarek sai olla heinolalaisten maalilla jatkuvasti hereillä. Ottelun puolivälissä Jokipoikien vahva pelaaminen palkittiin, kun Niko Ervasti sai kiekon siniviivalle, josta hän painoi tarkan ja matalan laukauksen verkon perukoille vieden Jokipojat ottelussa 2-3 johtoon.

Kolmannesta erästä syntyi vielä melkoinen jännitysnäytös. Erässä nähtiin muun muassa Jokipoikien päivän selvän maalin hylkääminen, josta seurasi heti perään Peliittojen tasoitus 3-3. Erän edetessä molemmilla joukkueilla oli tuhannen taalan paikat siirtyä takaisin johtoon, mutta maalivahdit pitivät puolustajiensa ohella maalin suljettuna. Jännitystä peliin toi Peliittojen 4-3 johto-osuma ylivoimalla Aleksi Ek:in viivalaukauksen johdosta ajassa 54:31. Jokipoikien vimmattu takaa-ajo alkoi kuudella kenttäpelaajalla ja tasoitusmaali syntyi vain 0,3 sekuntia ennen päätössummeria Tatu Kokkolan iskettyä maalihässäkän keskeltä laatan rysään.

Jatkoajalla ei suurempaa romantiikkaa nähty, joten ratkaisua etsittiin voittolaukauskilpailun kautta. Ärjylaumasta laukauksessa onnistui vain Joonas Larinmaa. Kun isänniltä onnistui Roope Mäkitalo ja Arttu Rämö, jäi kaksi sarjapistettä Heinolaan. Voittolaukauskilpailun puhuttavin tilanne syntyi, kun Jokipoikien Viljami Wacklin harhautti jo Peliittojen maalivahdin Jakub Skarekin kebabkioskille, mutta Tsekki-veskari kampitti mailallaan Wacklinin juuri kreivin aikaan. Ärjyaition protestoi tilannetta, mutta tilanne tuomittiin epäonnistuneeksi yritykseksi.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jouni Varis oli aiheestakin tuohtunut.

-Jokipojat tuli huonosti peliin, eka erä huono, kaksi viimeistä erää hyvää tekemistä. Rankkarikisa harmittaa, tuomareita on neljä kappaletta jäällä, kahdeksan silmää, eikä kukaan näe, kun Wacklin kampitetaan. Meidän selvä maalikin hylätään, kun Leinonen lyö irtokiekot sisään. Ei voi muuta sanoa kun voi voi tätä peliä. Ihmettelen myös sitä, ettei maalikameran kuvaa ole enää kenelläkään näyttää. Odotamme sitä vesi kielellä Joensuuhun, Jouni Varis puhisi.

Seuraavan kerran Jokipojat ovat tositoimissa lauantaina 26.1 klo.17:00 PKS Areenalla. Silloin Mehtimäelle saapuu vieraita Turusta, TUTO Hockey.