Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Räsänen ratkaisi trillerin – Jokipojille kolmas päänahka Kiekko-Vantaasta

15.01.2020

Jokipojat nappasi täyden kolmen pisteen potin Kiekko-Vantaan vieraana keskiviikkona jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 4–3. Ärjypaitojen sankariksi nousi puolustaja Ville Räsänen.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Kamppailusta kehkeytyi vauhdikas, tasainen ja laadukas vääntö sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa oli kaksi erää pelillisesti kuskin paikalla, mutta Jokipojat taisteli sitkeästi ja pysyi tuloksessa kiinni. Kolmas erä oli ärjypaidoilta vahvaa vieraspelaamista.

Ottelun voittomaalin pyssytti viivalta vain reilu minuutti ennen loppua puolustaja Ville Räsänen.

– Ei voisi olla tyytyväisempi kolmeen pisteeseen. Pinnajako ei olisi ollut vääryys, kun pelitapahtumia miettii. Ensimmäisessä erässä oltiin perässä ja toisessakin erässä. Kiekko-Vantaa oli parempi. Pelinopeus ja reagointi oli siinä tipotiessään. Kolmas erä oli hyvä ja jokainen jaksoi ryhdistäytyä vielä. Pelattiin fiksusti kiekolla ja pari viivaheittoa meni sisään tällä kertaa, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Ärjypaidoilta Räsäsen lisäksi maalinteossa onnistuivat alivoimalla tarkalla kudilla takaylänurkkaan sivaltanut Santeri Salmela, ylivoimalla hienon nousun päätteeksi onnistunut kultakypärä Matias Varttinen ja yhdeksän ottelun kuivan jaksonsa katkaissut Jonne Brygger.

Kiekko-Vantaalta verkkoa heiluttivat taitava tulokashyökkääjä Petteri Villanen, Joonas Niemelä ja Erkka Seppälä.

Jokipojille voitto lohipaidoista oli jo kauden kolmas. Viidentenä sarjassa olevat ärjypaidat jatkavat kauttaan lauantaina kotiottelulla IPK:ta vastaan.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat 3–4 (1–1, 1–1, 1–2)

6.16 1–0 Petteri Villanen (Keni Karalahti, Joonas Niemelä)

19.24 1–1 Santeri Salmela (Terry And, Niki Blomberg) AV

23.33 2–1 Joonas Niemelä (Petteri Villanen) TV

29.46 2–2 Matias Varttinen (Jaakko Kuusisto, Esa Lehikoinen) YV

54.03 2–3 Jonne Brygger (Ville Räsänen, Erno Räisänen)

57.36 3–3 Erkka Seppälä (Joel Sund, Samuel Sikstus) YV

58.48 3–4 Ville Räsänen (Erno Räisänen)