Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Revanssin paikka – Jokipojat isännöi lauantaina SaPKoa

31.01.2020

Jokipojat kohtaa lauantaina PKS Areenalla SaPKon.

Veriviholliset Jokipojat ja SaPKo iskevät yhteen lauantaina PKS Areenalla. Näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat todellisia klassikkoja.

Panoksia lauantai-illan kiihkeään kamppailuun riittää, sillä molemmat joukkueet vääntävät tosissaan kotiedusta pudotuspeleihin.

Jokipojat on sarjassa viidentenä ja raapinut 37 ottelusta kasaan 62 paunaa. Asetelmat ovat tasaiset, sillä ennen perjantain kierrosta sijat 2–6 ovat viiden pisteen sisällä toisistaan. Ärjypaidoilla on matkaa kakkossijaan nyt neljä pistettä.

Jokipojat palasi keskiviikkona takaisin voittojen tielle kaatamalla vieraskaukalossa IPK:n maalein 6–3 päätöserän hurjalla nousulla. Ärjypaitojen maaleista vastasivat Terry And (2+2), Niki Blomberg (1+1), Saku Kivinen (1+2), Matias Varttinen (1+0) ja Oskari Seppälä (1+0).

Jokipojat on yksi sarjan kuumimmista joukkueista sarjakärki Kooveen ohella. Ärjypaidat ovat nimittäin voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän. Onnistumisia hyökkäyspäässä on tullut laajalla rintamalla ja sitä menestyvä joukkue myös kiistatta tarvitsee.

SaPKo on ennen perjantaista Peliitat -otteluaan sarjassa kolmantena tasapisteillä Jokipoikien ja IPK:n kanssa.

Pasi Räsäsen luotsaama SaPKo koki keskiviikkona 1–3-tappion Peliittojen vieraana. Myös hyökkäysvoimaisella SaPKolla on melko vahva jakso silti käynnissä, sillä seitsemästä edellisestä ottelusta voittoja on kertynyt viisi. Sitä tosin edelsi äärimmäisen vaikea jakso.

Matias Lainion ja Juuso Forsströmin tähdittämä SaPKo on ollut tällä kaudella keskinäisissä otteluissa niskan päällä. Viime lauantaina pässipaidat ottivat kauden kolmannen päänahkansa Jokipojista maalein 5–1 Talvisalossa Atte Karppisen johdolla (2+1). Ärjypaidat on tällä kaudella vain kerran pystynyt päihittämään SaPKon.

Jokipojat–SaPKo lauantaina klo 17 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Seuraa heitä:

#13 Terry And, Jokipojat

Oli keskiviikkona ilmiliekeissä ja tehtaili 2+2 tehot, kun Jokipojat kaivoi 6–3-voiton päätöserässä IPK:n vieraana. Nopea, maalinälkäinen ja hyvä joukkuepelaaja.

#11 Matias Lainio, SaPKo

Sarjan yksi parhaista hyökkääjistä. Taitava ja näppärä rightin hyökkääjä. Vaarallinen pelaaja kiekon kanssa ja erityisesti ylivoimalla.

Tiesitkö?

– Jokipoikien puolustaja Lassi Raitanen on pakkien pistepörssissä viidentenä.

– Jokipoikien Matias Varttinen on Mestiksen pistepörssissä seitsemäntenä.

– Jokipojat Terry And on tulokkaiden pistepörssin kutonen.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 16+19=35

2) Jaakko Kuusisto 17+16=33

3) Miro Väänänen 8+23=31

4) Saku Kivinen 15+14=29

5) Joonas Larinmaa 5+22=27

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lainio 13+25=38

2) Atte Karppinen 13+22=35

3) Juuso Forsström 8+21=29

4) Kasper Piitulainen 11+10=21

5) Tatu Vihavainen 5+16=21

Mestis