Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Selkäsauna Imatralla – ”Pohjakosketus koko joukkueelta”

20.11.2019

Jokipojat koki 1–6-tappion hallitsevan Mestis-mestarin Imatran Ketterän vieraana.

Jokipojat ja Ketterä iskivät yhteen keskiviikkona hegemoniaottelussa Imatran Spa Areenalla. Kupletin juoni oli Etelä-Karjala vastaan Pohjois-Karjala.

Ärjypaidat pelasi viime lauantaina kenties kauden parasta lätkää kukistettuaan sarjakärki KeuPa HT:n Keuruulla, mutta nyt siipirikkoinen ärjylauma oli kuin vastakohta siitä.

Ketterä löi kotikaukalossaan taululle tylyt 1–6-lukemat. Päävalmentaja Joni Petrell oli ärjylauman suoritukseen erittäin pettynyt.

– Hävettää, täyttä kuraa alusta saakka. Ensimmäinen erä oli 1–1, mutta se ei kertonut mitään pelistä, vaan sen, että meidän maalivahti oli huikealla pelipäällä. Kaikki kaksinkamppailut hävittiin ja valmistautuminen oli ihan kuraa. Se on mun vastuulla koko homma. Tämä oli pohjakosketus koko joukkueelta ja opin paikka siitä mitä jääkiekko on.

– Ei auta tälle päivälle, että pelaa edellisessä pelissä hyvin. Harmittaa maalivahdin puolesta, että sitoutuminen puolustuspeliin ja nöyryys kiekolla oli tota luokkaa.

Jokipoikien ainokaisen iski avauserässä hurjassa iskussa oleva puolustaja Wiljami Kupiainen. Osumaan upean syötön tarjoili sentterivelho Miro Väänänen ja työmyyrä Taavi Tiala. Väänäsen kolmikko oli muutenkin ärjypaitojen pirtein.

Ketterältä maaliverkkoa heiluttivat puolustaja Aku Alho, Rasmus Hämäläinen, Valtteri Lipiäinen ja hattutempun tehtaillut tähtisentteri Aku Kestilä.

Jokipoikien maalissa Kasperi Kotkaniemi pelasi hyvän ottelun, mutta jäi turhan yksin. Kotkaniemelle kirjattiin 32 torjuntaa.

Kahdeksantena sarjassa oleva Jokipojat pelaa seuraavan pelinsä perjantaina Hermeksen vieraana.

Ketterä–Jokipojat 6–1 (1–1, 2–0, 3–0)

13.32 0–1 Wiljami Kupiainen (Miro Väänänen, Taavi Tiala)

15.25 1–1 Aku Kestilä (Valtteri Niemi, Henry Karjalainen)

21.07 2–1 Aku Alho (Valtteri Niemi, Santeri Airola)

31.54 3–1 Aku Kestilä (Rasmus Hämäläinen, Henry Karjalainen) YV

47.03 4–1 Rasmus Hämäläinen (Sebastian Sjöholm, Jaakko Lantta)

51.08 5–1 Valtteri Lipiäinen (Arttu Rämö, Roope Mäkitalo)

52.19 6–1 Aku Kestilä (Henry Karjalainen, Valtteri Niemi)

Torjunnat:

Santeri Lipiäinen, Ketterä 7+9+10=26

Kasperi Kotkaniemi, Jokipojat 19+7+6=32

Mestis