Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Voittoputkelle haetaan jatkoa Savonlinnassa

24.01.2020

Jokipojat matkustaa lauantaina SaPKon vieraaksi Mediatili Areenalle.

Jokipojat ja SaPKo iskevät yhteen lauantaina kuumassa kamppailussa. Näiden joukkueiden kohtaamiset eivät jätä ketään kylmäksi ja tuskin niin tulee käymään myöskään nyt.

Jokipojat on sarjassa viidentenä ja kamppailee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin. Sijat 3–6 ovat kolmen pisteen sisällä toisistaan, joten asetelmat runkosarjan loppuun ovat hyvin mielenkiintoiset.

Jokipojat on neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa ja ärjypaidat ovat raapineet pisteitä kuudesta edellisestä pelaamastaan ottelusta. Jokipojat on kiistatta tällä hetkellä sarjan kuumin joukkue.

Keskiviikkona Jokipojat nujersi kotikaukalossa lähes 2000 silmäparin edessä hallitsevan Mestis-mestarin Ketterän maalein 4–3 Ville Räsäsen, Terry Andin, Jussi Tammelan ja kultakypärä Matias Varttisen osumilla.

Onnistumisia on tullut viime aikoina laajalla rintamalla ja tolppien välissä veskarilupaus Roope Taponen on ollut illasta toiseen maaginen. Miro Väänäsen johtama ykkösketju on puolestaan juuri nyt sarjan kovin koostumus.

SaPKo on sarjassa neljäntenä ja saalistanut saman verran pisteitä kuin Jokipojat, joten lauantaina pelataan niin sanottu kuuden pisteen ottelu.

Mestariluotsi Pasi Räsäsen käskyttämä SaPKo selätti vaikean jakson ja on pelannut viime aikoina jälleen vahvasti. Pässipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan neljä.

Keskiviikkona SaPKo kaatoi vieraskaukalossa sarjanousija Hokin maalein 6–1 Roope Hirvosen johdolla (2+1).

Veriviholliset Jokipojat ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti: pässipaidat voitti kaksi ensimmäistä kamppailua, mutta Jokipojat vei viimeisimmän Mehtimäellä marraskuussa 4–2-lukemin kypärätempun iskeneen Terry Andin heiluttaessa tahtipuikkoa.

SaPKo–Jokipojat lauantaina klo 17 Mediatili Areenalla. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#22 Erno Räisänen, Jokipojat

Tunnollinen sentteri pelaa vahvaa ensimmäistä Mestis-kauttaan. Pelaa hyvin kahteen suuntaan ja on erinomainen alivoimapelaaja. Neljän ottelun pisteputkessa iltaan.

#13 Kasper Piitulainen, SaPKo

Viime kausi meni pipariksi loukkaantumisen takia. Palannut tehokkaasti Mestis-kaukaloihin. Paukuttanut peräti seitsemän maalia tällä kaudella ylivoimalla. Laukaus lähtee oikealta tarkasti ja napakasti.

Tiesitkö?

– Jokipoikien kultakypärä Matias Varttinen on Mestiksen pistepörssissä viidentenä ja lähtee iltaan 10 ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Jokipoikien edellinen voitto varsinaisella peliajalla Talvisalosta on 29. syyskuuta 2017 sarja-avauksesta nykyisen Sport-hyökkääjä Jesse Paukun osumalla 1–0.

– Jokipoikien maalivahti Roope Taposen voittoprosentti on sarjan paras (82,14%). Taponen on voittanut viisi edellistä starttiaan.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 15+19=34

2) Jaakko Kuusisto 16+16=32

3) Miro Väänänen 8+21=29

4) Joonas Larinmaa 5+22=27

5) Saku Kivinen 14+12=26

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lainio 13+25=38

2) Atte Karppinen 11+21=32

3) Juuso Forsström 8+19=27

4) Kasper Piitulainen 11+10=21

5) Tatu Vihavainen 5+16=21

Mestis