Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Voittoputki katkesi RoKin vieraana – "Kaikesta näki, ettei oltu ytimessä"

12.02.2020

Jokipojat koki keskiviikkona RoKin vieraana kirvelevän 3–5-tappion. Samalla ärjypaitojen kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi.

Jokipojat ja RoKi iskivät yhteen keskiviikkona Lappi Areenalla. Panoksia kuumaan kohtaamiseen riitti, sillä ärjypaidat tappelevat kotiedusta ja maanteiden shamaanit puolestaan vääntävät karsintapeikkoa vastaan.

Kuntopuntarin kärkipään Jokipojat ei saanut koneesta parasta irti, kun taas RoKi oli erittäin nälkäinen kotijäällään.

Avauserässä Jokipojat oli pelillisesti kuskin paikalla, mutta RoKi iski kovalla prosentilla. Samuli Rahikainen latasi tilanteeksi 1–0 ja Niko Lahtinen latoi maalin edestä 2–0-lukemat.

Toisessa erässä RoKi hallitsi mielin määrin, mutta Roope Taponen piti ärjypaitoja taistelussa mukana.

Puolustaja Samuli Rahikainen vei ylivoimalla illan toisellaan kotijoukkueen jo 3–0-johtoon, mutta ärjypaidat tuli vielä taisteluun mukaan. Jokipoikien luottopuolustaja Lassi Raitanen sivalsi viivasta erän lopulla sentterivelho Miro Väänäsen aloitusvoiton jälkeen tärkeän kavennuksen.

Jokipojat tuli kolmannen erän alussa jo maalin päähän, kun Jaakko Kuusisto tarjoili maagisen passin ylivoimalla Taavi Tialalle, joka puttasi laatan takatolpalta reppuun.

Ärjypaitojen kiri tyssäsi kuitenkin nopeasti, kun RoKin kultakypärä Kasper Elo ohjasi maalin edestä 4–2-johto-osuman. Ratkaisevan niitin takoi kakkoskiekosta Olli-Matti Järvelä ykkössektorista.

Jokipojat haki lopussa vielä ilman maalivahtia hurmosta, mutta sai aikaan lopulta vain laihaksi lohduksi jääneen kavennuksen, kun Taavi Tiala ohjasi Saku Kivisen viivalaukauksen sisään.

– Täysin ansaittu voitto kotijengille. RoKi pelasi hyvän ottelun. Ei oltu valmiita ja se menee valmentajan piikkiin. Laiskanpulskeaa ja luulotautia esiintyi meillä ja se näkyi alueen voitoissa, kaksinkamppailuissa, avauspelaamisessa ja tarjonnassa, ettei oltu ytimessä. Liian myöhään saatiin se vaihe, jota olisin halunnut nähdä meiltä aiemmin. Mihinkään osa-alueeseen ei voi tänään olla tyytyväinen, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipojat tippui tappion myötä sarjassa kuudenneksi. Taistelu kotiedusta jatkuu perjantaina kotiottelulla Kooveeta vastaan.

RoKi–Jokipojat 5–3 (2–0, 1–1, 2–2)

4.03 1–0 Samuli Rahikainen (Kasper Elo, Ville Väinölä)

17.31 2–0 Niko Lahtinen (Kasper Elo)

23.29 3–0 Samuli Rahikainen (Niko Lahtinen, Nico Manelius) YV

36.37 3–1 Lassi Raitanen (Miro Väänänen)

41.38 3–2 Taavi Tiala (Jaakko Kuusisto, Teemu Siironen) YV

42.51 4–2 Kasper Elo (Eemeli Piippo, Niko Lahtinen)

48.36 5–2 Olli-Matti Järvelä (Viljami Wacklin, Miro Lehtimäki)