Intersport Erä-UrheiluJoensuun kaupunkiPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschTerveystaloKoffAutotalo HartikainenHonkarakenneMercedes-BenzNoPain
Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Juhlitaan yhdessä kansainvälistä naistenpäivää!

Dataline

Keskiviikkona 9.3. naisille ilmainen sisäänpääsy Kiekko-Poikien kotiotteluun!

Mukana tapahtuman aikana aulassa:

Soinilan Tila, me&i, Beautyko ja Bearhill Button.

Kaikkien paikalle saapuneiden naisten kesken arvotaan 100€ lahjakortti Parturi-Kampaamo Maretille.

Ensimmäisellä erätauolla esiintyy:

Les Visions , SM-noviisit

------------------

Tutustu viiteen mielenkiintoiseen asiaan naisista ja jääkiekosta.

Kansainvälinen naistenpäivä on 8.3. maailmanlaajuinen tapahtuma, joka juhlistaa naisten saavutuksia ympäri maailman ja muistuttaa miesten sekä naisten välisestä tasa-arvosta.

1) Ensimmäiset naisten jääkiekkojoukkueet perustettiin Suomessa 1970-luvun alussa. Kesti kuitenkin kauan ennen kuin harrastus levisi niin laajalle, että järjestelmällinen sarjatoiminta voitiin aloittaa. Vuonna 1978 pelattiin ensimmäinen Lipstick-turnaus, josta muodostui eräänlainen epävirallinen SM-turnaus muutamaksi vuodeksi. Turnausten mitalisteista ei kuitenkaan ole säilynyt tietoa.

2) Naisten Liiga on naisjääkiekon korkein sarjataso Suomessa. Sitä on pelattu kaudesta 1982–1983 lähtien. Vuoteen 2017 asti sarjan nimi oli Naisten SM-sarja.

3) Eniten mestaruuksia, viisitoista, on Kiekko-Espoolla, joka on hallinnut sarjaa lähes koko 2000-luvun: se voitti ennätykselliset seitsemän perättäistä mestaruutta 1999–2005 ja vei nimiinsä kultamitalit myös 2007–2009, 2013–2015 sekä 2019 ja 2021. Muina vuosina ovat mestaruuksia voittaneet myös Ilves (10), JYP (3), Kärpät (3), HPK (1) sekä sittemmin sarjasta pudonneet Keravan Shakers (3), Helsingin Jääkiekkoklubi (2) ja Etelä-Vantaan Urheilijat (1).

4) Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue vuonna 2021 oli Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n ylläpitämässä maailmanrankingissa 3. sijalla. Tuolloin Suomessa oli liki 6 000 rekisteröitynyttä naisjääkiekkoilijaa

5) Suomi on kolmas naisten jääkiekkomaajoukkue joka on päässyt maailmanmestaruuskilpailujen loppuotteluun. Ennen vuotta 2019 loppuottelussa olivat aina Kanada ja Yhdysvallat.

Kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta on aika juhlia upeita naisia lähelläsi! Varmista näiden sankarittarien hemmottelu antamalla aikaa rentoutumiseen ja huolehtimalla kodin töistä. Pienillä eleillä annat naiselle paljon iloa. Mikään ei estä sinua ilahduttamasta elämäsi tärkeitä naisia ympäri vuoden jakamattomalla huomiolla.


Kuva: Petteri Ikonen, STT, Calgary/Helsinki. Lähteet: Turun Sanomat, Jääkiekkoliitto.