IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff

Pudotuspelit alkaa tiistaina kotikaukalossa, vastaan asettuu Kiekko-Vantaa

Koff

Laurinkari luottaa omaan joukkueeseen

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Kiekko-Pojat aloittaa pudotuspelit tiistaina 6.4. Vastaan asettuu Kiekko-Vantaa, joka voitti Villi kortti-kierroksella Peliitat puhtaasti voitoin 2-0 (6-2, 1-3). Puolivälierissä vastakkain asettuu kaksi kevätkauden kovakuntoisimpiin kuuluvaa joukkuetta. Kahden kuukauden tauon jälkeen helmikuussa jatkuneessa Mestiksessä ehdittiin keväällä pelaamaan 12 runkosarjan ottelua. Näissä otteluissa sarjan paras oli Kiekko-Pojat, joka keräsi 29 pistettä (pistekeskiarvo 2.417). Kiekko-Vantaa sai puolestaan kevään otteluissa kasaan 22 pistettä (pistekeskiarvo 1.833). Lohipaidat olivat tämän jakson 4. paras Mestis-joukkue. Kiekko-Pojat lähtee ottelusarjaan kuitenkin ennakkosuosikkina. Vastuuvalmentaja Benjamin Laurinkari tiedostaa vastustajan vaarallisuuden, mutta huokuu luottamusta omaan joukkueeseen.

” Vastassa on erittäin laadukas joukkue, jolla on merkittävä määrä KHL-kokemusta tältäkin kaudelta. Kiekko-Vantaa on pelannut todella vahvan kevätkauden ja meidän täytyy olla parhaimmillaan voittaaksemme. Tiedämme kuitenkin mitä on tulossa ja missä meidän täytyy olla vastustajaa parempia. Ollaan päästy valmistautumaan pudotuspeleihin ja tähän ottelusarjaan laadukkaasti, joten lyödään turvallisin mielin kaikki likoon ja lähdetään yhdessä selvittämään mitä mestaruuden voittaminen vaatii. ”

Uski, Lipiäinen ja Lehikoinen pelikunnossa, Oliver Kapanen valmistautuu U18 MM-kisoihin

Lievistä loukkaantumisista kärsineet ja varotoimena huilanneet hyökkääjät Oula Uski, Valtteri Lipiäinen ja maalivahti Kasper Lehikoinen ovat kuntoutuneet parahiksi pudotuspeleihin. Joukkue onkin päässyt harjoittelemaan ja valmistautumaan pudotuspeleihin täydellä kokoonpanolla. Valmentaja Laurinkari on pudotuspeleihin kuuluvaan tyyliin kuitenkin vähäsanainen joukkueen kokoonpanosta pudotuspelien avausottelun kynnyksellä.

” Lähdemme jokaiseen peliin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Tässä vaiheessa kevättä ei poissaoloja sen kummemmin enää yksilöidä, hän linjaa.”

Kiekko-Poikien paitaan helmikuussa siirtynyt Oliver Kapanen puolestaan alkaa valmistautumaan 26.4 USA:ssa alkaviin U18 MM-kisoihin ja ei ole näin ollen Kiekko-Poikien kokoonpanossa, kun joukkue aloittaa pudotuspelit.

” Mahtava homma, että pääsee valmistautumaan kohti MM-kisoja. Oliver paikkasi loistavasti poissaoloja ja saimme häneltä sen mitä halusimme. Varmasti myös toisinpäin eli Oliver sai Joensuusta pompun kohti kisoja, sillä paikkahan oli kaikkea muuta kuin varma kauden aikana. Hieno tarina tuohon runkosarjaan, kertoo Laurinkari. ”

Pudotuspelit pelataan aluehallintoviranomaisen määräysten mukaisesti suljetuin ovin. Ensimmäinen pudotuspelisarjan ottelu pelataan Mehtimäen jäähallissa. Ottelua on mahdollista seurata tiistaina 6.4 Ruutu+-kanavalla klo 18:30 alkaen.

 

Puolivälierät pelataan seuraavasti:

(jatkoon kahdella voitolla)

Ti 6.4.2021              JoKP – K-Vantaa      

To 8.4.2021             K-Vantaa - JoKP

La 10.4.2021            JoKP – K-Vantaa (tarvittaessa)