Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Kasper Vuorinen Kiekko-Poikien päävalmentajaksi

05.04.2024

Kasper Vuorinen, 37, saapuu tulevaksi kaudeksi Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentajaksi monikansallisesta ICEHL-liigasta.

Vuorinen toimi päättyneen kauden HC Pustertalin päävalmentajana tammikuusta eteenpäin ja johdatti joukkueen hienosti aina välieriin asti. Alkukauden ajan hän toimi Tomek Valtosen apuvalmentaja HC Pustertalin joukkueessa. Päävalmentajana Vuorinen on ollut aikaisemmin ammattilaistasolla kaudella 2020-2021 Erste liigassa Fehervari Titanoksissa. Vuorinen on toiminut apuvalmentajana Tomek Valtosen rinnalle useassa Euroopan seurassa. Kokemusta häneltä löytyy Saksan DEL2-sarjan Ravensbur Towerstarsista, Mora IK:sta Ruotsin Allsvenskanista ja Slovakian pääsarjajoukkue HC Dukla Michalovcesta. Urallaan aikaisemmin Suomessa Vuorinen on toiminut Sportin U18 ja Jokerien U16 päävalmentajana. 

Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen ja päävalmentaja Kasper Vuorinen kommentoivat seuraavanlaisesti sopimusta.

 - Kassun ja meidän ajatukset, sekä arvomaailma kohtasivat heti. Etsimme valmentajaa, joka pystyy olemaan hyvä ihmisläheinen johtaja joukkueelle, auttamaan pelaajia ja koko organisaatiota kehittymään entisestään paremmaksi. Hänellä on paljon kokemusta Euroopan ammattilaisorganisaatioista ja saimme hänestä erittäin hyvät suositukset, manageri Jaakko Lipponen kommentoi.

-Yhteistyö hänen kanssa joukkueen rakentamisessa on lähtenyt erittäin hyvin liikkeelle ja olemme hyvässä vauhdissa, päättää Lipponen.

-Joensuuhun on onnistuttu rakentamaan ympäristö, joka mahdollistaa kilpailullisen menestymisen ja tavoittelun lisäksi yksittäisen pelaajan kehittymisen. Tällaisessa ympäristössä työskentely tavoitteellisten pelaajien ja organisaation kanssa, vastaa tällä hetkellä täysin tavoitteita valmennustyön suhteen, kertoo Vuorinen.
 
-Neuvottelut menivät seurajohdon kanssa hyvin ja nopeasti maaliin. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan Joensuuhun ja ihmisiin kun tulen Suomeen ja paikkakunnalle elokuussa, päättää Vuorinen.

Mestis