Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

#25 MARKKU "KYNÄ, KYLTSI" KYLLÖNEN

Kyllönen on 191 senttimetriä raakaa tahdonvoimaa ja paras esimerkki siitä, mihin saakka tinkimätön työnteko voi pelimiehen viedä. Asevelikylän kasvatti ei vielä B-juniori-iässä ollut suurensuuri tähti, mutta "Kynän" uuttera ja intohimoinen suhde lätkään vei miehen aina NHL-kaukaloihin saakka.

Voimalaiturin ura miesten sarjoissa alkoi vuonna 1980 Joensuun Kiekko-Poikien riveissä 1. divisioonasta ja hän ehti urallaan pelaamaan myös SM-Liigaa JoKP:n lisäksi SaiPan ja Kärppien riveissä. Jälkimmäiseltä visiitiltä tuomisina oli SM-hopea. Maineikkaan uransa loppupuolella "Kyltsi" auttoi vielä Kiekko-Poikia synkän korpivaelluksen keskellä takoen 2. divisioonassakin kelpo tehot.

Kyllönen on joensuulaisen edustuskiekkoilun kaikkien aikojen tehokkain pelaaja. Punanutussa hän teki kolmella eri sarjatasolla 420 ottelussa 494 (232+262) tehopistettä. Tämä on ennätys, jota tuskin koskaan kukaan rikkoo. Kyllösen pelityyli heijasteli miehen asennetta lajiin: mies vaati paljon paitsi itseltään, myös vastustajiltaan, joita kohtaan raamikas pelimies oli armottoman kova kentällä.

Pelaajauran jälkeen Kyllönen on kasvattanut huomispäivän kyltsejä junioriorganisaation parissa arvokasta työtä tehden.

Kiitoksena esimerkillisestä työstä Jokipojat nosti paidan #25 unohtumattomien joukkoon helmikuussa 2012.

Mestis