Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Talonmiehen paluu - Esa Lehikoinen loppukaudeksi Jokipoikiin!

10.01.2018

Jokipoikien takalinjat saivat kovan vahvistuksen, kun puolustaja Esa Lehikoinen liittyy loppukaudeksi joukkueen mukaan. Ärjypaitojen kasvatti on kiekkoillut alkukauden Saksassa DEL2-liigassa, ja palaa nyt hyvillä mietteillä takaisin synnyinkaupunkiinsa.

Esa Lehikoinen, 31, on pelannut urallaan 131 liigapeliä, käynyt kiekkoilemassa Tsekin pääsarjassa ja tahkonnut Mestistäkin pääosin Jokipoikien paidassa 267 pelin verran. Alkukauden mies pelasi Saksassa EC Bad Neuheimin paidassa 11 pelin verran, ja saapui takaisin Suomeen vuodenvaihteessa.

- On hienoa palata Joensuuhun ja tulla auttamaan kasvattiseuraa, Lehikoinen iloitsee.

- Alun perin lähdin Saksaan paikkaamaan loukkaantunutta pelaajaa kuudeksi viikoksi, mutta se reissu venyi sitten neljän kuukauden mittaiseksi. Joukkueella ei ollut varaa pitää ylimääräistä ulkomaalaispelaajaa ja se reissu päättyi sitten siihen, Lehikoinen kertoo.

Jokipoikien kanssa sopimukseen päästiin nopealla aikataululla. Sopimuksessa ei ole purkupykälää, ja Lehikoinen pelaa siis ärjypaitojen mukana tänä keväänä päätyyn asti.

- Tutkailin markkinoita ja tuli puhetta Jokipoikien kanssa tästä mahdollisuudesta. Yhteinen sävel löytyi varsin nopeasti, ja olen ollut pari kertaa jo mukana joukkueen treeneissäkin. Tällä viikolla hyppään kunnolla mukaan remmiin, ja aion tietysti tuoda omalla kokemuksellani apua joukkueelle, Lehikoinen tuumii.

- Olen hyvässä kunnossa ja peli-iloa löytyy. Jokipoikien pelejä en ole nähnyt, mutta kuten lauantai osoitti, potentiaali on iso. Jospa se tästä nyt kääntyisi, joukkueen pitää vain saada hyviä kokonaisia pelejä alle.

Lehikoisella on yksi toive joensuulaisille katsojille.

- Ei muuta kuin kansa kaukalon äärelle joukkuetta kannustamaan! 

Lehikoinen pelaa ensimmäisen ottelunsa tänään keskiviikkona Kokkolan Hermestä vastaan.

Ensimmäinen kotipeli on edessä puolestaan lauantaina 13. tammikuuta, kun Jokipojat kohtaa PKS Areenalla Rovaniemen Kiekon. Matsi alkaa klo 17, tervetuloa!

 

Mestis