Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Erno Räisänen palaa nuoruuden halliinsa Rantasalmen Urheilijoiden juhlaottelussa – Jokipojat jälleen SaPKon kimppuun

29.08.2019

Jokipojat matkustaa tänään SaPKon vieraaksi Rantasalmella pelattavaan harjoituskauden kolmanteen otteluun. Keskushyökkääjä Erno Räisäselle kyseessä on spesiaaliottelu.

Jokipojat kaatoi harjoituskauden toisessa ottelussaan keskiviikkona arkkivihollisensa SaPKon maalein 5–1. Tolppien välissä Kasperi Kotkaniemi torjui hienon ottelun ja pässipaitojen päädyssä maaliverkkoja heiluttivat tehot 2+1 saalistanut Tatu Kokkola, tehopuolustaja Lassi Raitanen (1+1) sekä ensimmäiset maalinsa ärjynutussa viimeistelleet Saku Kivinen (1+0) ja Matias Varttinen (1+0).

– Olemme käyneet vasta pintaraapaisun pelistä läpi. Puolustusalueen puolustuspeliä emme ole juurikaan käyty vielä läpi, mutta se toimi tilastojen valossa erinomaisesti, keskushyökkääjä Erno Räisänen kertoo.

Joukkueet kohtaavat uudelleen tänään Rantasalmella, jossa kiekko tippuu jäähän klo 18.30. Kyseessä on Rantasalmen Urheilijoiden 40-vuotisjuhlaottelu. Kajaanin Hokista ärjypaitaan siirtynyt Räisänen on nimenomaan Rantasalmen Urheilijoiden kasvatti.

– En muista milloin viimeksi olen Rantasalmella pelannut. Kyllä se on spesiaalitapahtuma oman kylän poikana pelata siellä Jokipoikien paidassa, Räisänen hehkuttaa.

Ylimääräisenä hyökkääjänä keskiviikon ottelussa aloittanut Räisänen hyppää ykkösketjun sentteriksi. 

– Pyrin tuomaan niitä omia vahvuuksia peliin. Eli sitä vahvaa luistelua ja asennetta. Yritän toteuttaa niitä asioita, joita olemme käyneet läpi ja pelata vahvuuksillani. Hienoahan se olisi jos maalisarakkeessa komeilisi oma nimi pelin jälkeen kotihallissa, Räisänen tuumii.

Viime kaudella Suomi-sarjassa 40 tehopistettä paukuttanut juonikas kahden suunnan sentteri avasi maalihanansa ärjynutussa heti ensimmäisessä harjoitusottelussa Imatralla. Räisänen on päässyt koko ajan paremmin sisään joukkueeseen ja Mestiksen vaatimustasolle.

– Hyvin on lähtenyt harjoituskausi käyntiin. Suomi-sarjaan verrattuna pelinopeudessa on suurin ero ja nyt alkaa vähitellen päästä rytmiin ja saada juonesta kiinni, Räisänen toteaa.

SaPKo–Jokipojat tänään klo 18.30 Rantasalmen jäähallissa. Kyseessä on Rantasalmen Urheilijoiden 40-vuotisjuhlaottelu. Avauskiekon tulee pudottamaan maailmanmestari ja JYP-tähti Jarkko Immonen.

Mestis