Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen – ”Saadaan hyvää dataa"

27.08.2019

Jokipojat nähdään ensimmäistä kertaa kaudella 2019–20 kotiyleisön edessä, kun ärjypaidat kohtaavat harjoituskauden toisessa ottelussa arkkivihollisensa Savonlinnan Pallokerhon. Päävalmentaja Joni Petrell povaa

Pitkä odotus on vihdoin päättynyt, sillä siitä on lähes viisi kuukautta kun viimeksi Mehtimäen pyhätössä on pelannut kiekkoa. Keskiviikkona Jokipojat nähdään ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisön edessä, kun harjoituskauden toisessa ottelussa ärjypaitojen vieraaksi saapuu arkkivihollinen SaPKo.

Joukkueet kohtaavat toisensa peräkkäisinä päivinä – keskiviikkona PKS Areenalla ja torstaina mitellään Rantasalmella. Kyseessä on viimeiset harjoitusottelut ennen Mestis-joukkueiden osalta ensi viikolla starttaavaa jääkiekon Suomen Cupia.

– Nämä ovat hyviä testejä meille. SaPKo on ollut nyt joka vuosi kärkijengejä Mestiksessä. Lähdemme kolmella ketjulla kumpaankin otteluun tarkoituksella, jotta saamme kaikille kunnon näyttöpaikkoja. Nuoremmatkin pelaajat saavat nyt uurastaa sen 20 minuuttia kaukalossa. Saadaan hyvää dataa, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat avasi harjoituskauden lähes kaksi viikkoa sitten Imatralla, jossa ärjypaidat taipuivat 2–3-lukemin voittolaukauskilpailun jälkeen. Pohjois-Karjalan kiekkoylpeyden maaleista vastasivat keskushyökkääjä Erno Räisänen ja tehot 1+1 saalistanut puolustaja Lassi Raitanen. Jokipoikien peliesitys oli ensimmäiseksi otteluksi vähintäänkin lupauksia antava.

– Kaikki pelilliset asiat on nyt raapastu läpi harjoituksissa. Ensimmäisestä pelistäkin tuli hyvää videota ja saatiin paljon opetusmateriaalia. Kun viime peliä käytiin läpi, niin se toi ahaa-elämyksiä pelaajille. Eiköhn niitä tule nytkin, Petrell sanoo.

Jokipojat on uusiutunut paljon alkavalle kaudelle. Päävalmentajaksi tuli Joni Petrell, joka on kasannut kilpailukykyisen, urheilullisen, menestysnälkäisen ja mielenkiintoisen ryhmän. Palapelistä löytyy sopiva sekoitus eteenpäin pyrkiviä lupaavia nuoria pelaajia, Mestiksen eliittiin pelipaikoillaan kuuluvia nimiä ja SM-liigakaukaloissakin viime vuosina taitonsa jo osoittaneita pelimiehiä.

SaPKoa luotsaa myös kaudella 2019–20 kokenut valmentajavelho Pasi Räsänen. Pässipaitojen vahva runko on pysynyt hyvin kasassa viime vuodesta, mutta joukkueeseen on hankittu myös uutta verta.

Tolppien välissä Roope Urpolahti sai kirittäjäkseen KooKoo-laina Oskari Salmisen. Ville Tiitisen, Eetu Anderssonin ja Julius Marvan johtamaan pakistoon uusina niminä tulivat Tuomo Viitasalo, norjalaispakki Even Myreng Kjellesvik ja paluumuuttaja Juuso Walli. Hyökkäyksessä jatkavat viime kauden tähdistä Matias Lainio, Juuso Forsström, Atte Karppinen ja Tatu Vihavainen. Uusia nimiä ovat puolestaan Kooveesta tullut Santeri Sillanpää sekä Nuorten SM-liigasta hankitut Roope Hirvonen, Tino Siren ja Joonas Savolainen.

Merkittävimpiä lähtijöitä puolestaan olivat Ketterään siirtynyt Jaakko Lantta, Kooveen haaviin tarttunut Jimi Kuronen, napapiirille suunnannut Ville Väinölä ja Suomen mestari HPK:sta pelipaikkaa koeajan kautta hakeva Mikko Lahtela. Sen sijaan muun muassa Teemu Lämsä, Niklas Salo ja Toni Henttonen ovat vielä ilman sopimusta.

Viime kaudella Jokipojat ja SaPKo iskivät Mestiksen runkosarjassa yhteen kuusi kertaa. Mukaan mahtui jälleen melkoisia trillereitä ja voitot menivät lopulta tasan.

Jokipojat–SaPKo keskiviikkona PKS Areenalla klo 18.30. Liput ovelta 10 euroa.

Seuraa heitä:

#23 Saku Kivinen, Jokipojat

Taklaa, taistelee, antaa ratkaisevia syöttöjä ja takoo lättyä pussiin läheltä tai kauempaa. Monipuolinen laitahyökkääjä pelasi tykkikauden Hermeksessä ja lähtee jatkamaan nyt siitä ärjypaidassa. Antaa illasta toiseen kaikkensa joukkueen eteen.

#20 Roope Hirvonen, SaPKo

Jokereiden A-nuorten kapteeni debytoi viime kaudella Mestiksessä Kiekko-Vantaan pelipaidassa. Valitsi tälle kaudelle joukkueekseen SaPKon. Vikkelästi liikkuva laituri laukoo oikealta tarkasti ja omaa potentiaalia pisteiden tekoon myös tässä sarjassa. Tunnettu hyvänä joukkuepelaajana.

Mestis