Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Lehikoinen, Räsänen, Uski, Joki ja Kupiainen Joensuun Kiekko-Poikiin

15.05.2020

Joensuun Kiekko-Poikien riveissä nähdään ensi kaudella puolustajat Esa Lehikoinen, Ville Räsänen, Wiljami Kupiainen ja Nico Joki sekä hyökkääjä Oula Uski.

Joensuun Kiekko-Pojat on tehnyt ensi kauden kattavat sopimukset puolustajien Esa Lehikoisen, Ville Räsänen, Wiljami Kupiaisen ja Nico Joen sekä keskushyökkääjä Oula Uskin kanssa.

Joensuun Kiekko-Poikien päävalmentaja Joni Petrellin mietteet:

Esa Lehikoinen, puolustaja

– Kapteenin jatko on iso asia, todella esimerkillinen pelaaja ja ihminen joten kapteenin natsat pysyy Esalla. Pelasi tilastollisesti uransa parhaan Mestis-kauden ja siitä on vielä hyvä parantaa.

Nico Joki, puolustaja

– Lahjakas kuin faan. Rightin kätisyyteen lisätty kiekollinen taito on tärkeä juttu meille. Meidän ja pelaajankin toiveissa on ehjä kausi ilman isompia loukkaantumisia.

Wiljami Kupiainen, puolustaja

– Breikkasi viime kaudella hienosti. Luistelutaito on sarjan pakkien kärkeä. Ensi kaudella pyrimme vielä saamaan tasaisuutta otteisiin, niin isommat kaukalot saattavat odottaa.

Ville Räsänen, puolustaja

– Ville tuli kesken viime kauden ulkomaan kierrokseltaan ja otti heti ison roolin meidän pakistossa. Potentiaalia on vaikka mihin ja mä uskon, että myös häntä helpottaa se, että saa olla joukkueen mukana alusta asti. Hänelle kun saadaan hieman enemmän tasaisuutta otteisiin pelistä toiseen, niin hän on johtavia puolustajia koko sarjassa.

Oula Uski, hyökkääjä

– Hieno ja monikäyttöinen paluumuuttaja. Urheilija isolla U:lla ja pystyy hoitamaan ruudut yli- ja alivoimassa, keskellä ja laidassa. Iso palanen joukkuetta.

– Näiden sopimusten myötä pakistomme on kasassa. Uskon että se helpottaa meidän puolustuspelaamista, että vaihtuvuus pakistossa on ollut minimaalista. Kaikenkaikkiaan olen erittäin tyytyväinen siihen, miten olemme joukkuetta saaneet rakennettua.

Joensuun Kiekko-Poikien manageri Jaakko Lipponen on äärimmäisen tyytyväinen näihin sopimuksiin.

– Totta kai minulle oli ensisijaisen tärkeää saada oman kylän poikia isoihin rooleihin. Kun hyppäsin mukaan, niin sopimuksista minulla oli heti prioriteettinä saada Esa jatkamaan ja onneksi se onnistui näinkin nopeasti. Valmennus myös vahvisti sopimuksen tärkeyden. Oula on myös minulle tuttu pelaaja jo entuudestaan ja tässäkin asiassa minun ja valmennuksen intressit pelaajasta kohtasivat ja onneksi saatiin Oulakin näin nopealla aikataululla kiinni. Kupi ja Nico tuovat hyvää jatkuvuutta ja kiekollista osaamista jo vahvaan pakistoomme.

Hienon uran Liigassa ja ulkomaillakin pelannut 34-vuotias Jokipoikien oma kasvatti Esa Lehikoinen odottaa innolla joensuulaisen jääkiekkoilun uutta tulemista.

– Olen todella innoissani ha haluan olla tässä mukana. Itselle oli viime kauden päätyttyä heti selvää, että haluan Joensuussa jatkaa. Kiekko-Poikien nimellä saamme uuden alun ja taustalle vahvaa joensuulaista osaamista. Viime kausi oli itseltä hyvä, mutta joukkueena lopullinen taso jäi mittaamatta. Viime kausi antaa itselle uskoa siihen, että pystyy edelleen pelaamaan hyvällä tasolla Mestiksessä. Ensi kauden joukkue vaikuttaa hyvältä ja täällä on haastavasta tilanteesta huolimatta pystytty kasaamaan laadukasta joukkuetta.

Ulkomaillakin välissä käynyt Jokipoikien oma kasvatti Oula Uski nähdään jälleen Mestiksessä kotikaupunkinsa joukkueen pelipaidassa.

– Hienoa pelata kotikaupungin joukkueessa. Uskon, että Kiekko-Poikien tuleminen tuo lisäbuustia niin pelaajiin kuin myös joensuulaisen jääkiekon ystävillle. Kroppa on kunnossa ja olen valmis pelaamaan. Mestiksessä mennään hirveää kyytiä ja pelinopeuden vaatimalle tasollle täytyy jälleen päästä. Tuon joukkueeseen joensuulaisuutta, esimerkkiä miten hommia tehdään, positiivisuutta ja johtajuutta.

Mestis