Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Otteluraportti: Jokipojat-Ketterä 2-3JA

21.03.2019

Imatran Ketterä tasoitti pudotuspelisarjan 1-1 voittamalla Jokipojat jatkoerässä lukemin 2-3 (0-1 , 2-1 , 0-0 , 0-1).

Ottelun ensimmäisessä erässä oli aistittavissa tuttuja pudotuspelikevään merkkejä. Vauhtia riitti runsaasti heti kiekon tiputtua jäähän ja joukkueet olivat aktiivisempia alusta alkaen, mitä ne olivat tiistaina Imatralla. Jokipojat olivat hyvällä jalalla liikenteessä, joka näkyi hyvinä pyörityksinä Ketterän päädyssä. Tämä tuotti myös illan ensimmäiset ylivoimatilanteet, mutta se ei ärjylaumalla lähtenyt vielä siihen kukoistukseen, mitä se ajoittain on ollut. Ketterälläkin oli omat paikkansa erän aikana. Yksi näistä paikoista syntyi, kun ärjypuolustajat eivät saaneet katkaistua vieraiden purkukiekkoa. Tästä rävähti kuin salama kirkkaalta taivaalta Ketterän 2-1 hyökkäys, jossa Jesse Juntheikin levitys pomppi puolustaja Tobias Winbergin varusteista ohi hölmistyneen Niilo Halosen.

Toisessa erässä nähtiin lisää tunnetta ja useita erittäin mojovia taklauksia. PKS Areena syttyi etenkin Lassi Raitasen ja Esa Lehikoisen hurjista vanhan kansan ”perstaklauksista”. Jokipojat alkoivat päästä imatralaisten ihon alle ja se näkyi pelaajien turhautumisena. Ketterän tärkeisiin hyökkääjiin lukeutuva Joona Jääskeläinen otti erittäin turhan estämisjäähyn, jonka Jokipojat hyödynsi välittömästi. Ylivoima pelattiin näppärillä syötöillä maalin eteen, josta Toni Leinonen käänsi pelin tasoihin 1-1. Erän aikana nähtiin vielä kaksi maalia. Ensin Ketterä kampesi itsensä takaisin johtoon hienon ylivoimakuvion päätteeksi, maalintekijänä Aku Kestilä. Pitkään ei Ketterä ehtinyt johtoasemaansa juhlia, kun maaliahne hyökkääjä Janne Väyrynen pääsi niittaamaan lukemat tasoihin Tatu Kokkolan ja Toni Leinosen hienosta esityöstä.

Kolmannessa erässä nähtiin kahden tasokkaan ja tasaisen joukkueen kaksinkamppailua. Maalipaikkoja syntyi molempiin päihin, tolpat kolisivat ja näyttävät ylivoimat pyörivät vaarallisen oloisesti. Yleisölle tarjottiin viihdettä ja sydämen tykytyksiä läpi erän, mutta maalivahdit molemmissa päissä pelasivat erinomaisesti estäen lisämaalien syntymisen. Myös pelaajat uhrautuivat joukkueidensa eteen keräämällä kipeitä mustelmia blokatessaan laukauksia. Erinomaisista maalipaikoista huolimatta ottelu siirtyi jatkoerään tasalukemista 2-2.

Jatkoerässä Jokipojat oli jo lähellä voittoa, kun Tobias Winbergin laukaus oli lirua Karolus Kaarlehdon lävitse maaliin, mutta Ketterän puolustajat olivat kärppänä paikalla ja pelastivat joukkueen aivan maaliviivan tuntumasta. Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoerän kuudennella peliminuutilla, kun Ketterän Sameli Ventelä pommitti siniviivalta suoraan syötöstä kovan laukauksen ohi Niilo Halosen ja vei ottelusarjan tasoihin 1-1.

-Hyvä tasainen kamppailu, tuomarit antoivat pelata niin kuin pudotuspeleissä kuuluukin. Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen kommentoi.

-Tuossapa tuo jo tuli. Lauantaina pelit jatkuvat, me tiedetään missä meidän pitää parantaa, Jouni Varis komppasi kolleegaansa.

Seuraava kaksinkamppailu käydään Imatralla lauantaina 23.3 ja seuraava kotiottelu puolivälieräsarjassa taistellaan maanantaina 25.3 klo.18:30.