IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Otteluraportti: Hermes-Jokipojat 4-0

Dataline

Jokipoikien viimeinen kamppailu ennen maajoukkuetaukoa Kokkolan Hermestä vastaan lauantaina ei tuottanut lisää sarjapisteitä. Hyvin alkaneesta ottelusta huolimatta jäi luu käteen lukemin 4-0 (1-0,1-0,2-0).

Lauantai-illan kamppailu alkoi hyvin samankaltaisesti kuin perjantaina Keuruulla. Isäntäjoukkue Hermes jäähyili ja Jokipojat pääsivät yrittämään avausmaalin tekoa ylivoimilla, niissä kuitenkin onnistumatta. Erän ensimmäiset 15 minuuttia oli ärjyjen hallintaa, Jokipoikien maalivahdille Niilo Haloselle merkattiin ensimmäinen torjunta vasta erän puolivälissä. Virkaveli Samuel Jukuri taas piti Hermestä pystyssä, kunnes Jokipoikien kaksi peräkkäistä rangaistusta erän loppupuolella antoi tilaisuuden kotijoukkueelle maalintekoon. Hermes siirtyikin vain 20 sekuntia ennen erän loppua 1-0 johtoon ylivoimamaalillaan.

Ottelun toinen erä sai Hermeksen kannalta salama-alun. Ajassa 21:40 lukemat vaihtuivat 2-0 onnekkaasti, kun kiekko pomppi Niilo Halosen torjunnasta pelaajien luistimiin ja siitä maaliin. Maalintekijäksi merkattiin Miika Tiihonen. Erässä Jokipojat pääsivät kertaalleen ylivoimalle, kun Jokipoikien oma kasvatti tätä nykyä Hermeksessä pelaava Toivo Pennanen taklasi viime kauden joukkuekaveria Tuomas Ahtosta 2+10 minuutin rangaistuksen arvoisesti. Erän edetessä Hermes sai pelistä kiinni ja se tiesi jäähyjä ärjypaidoille. Jokipoikien alivoima oli kuitenkin hyvällä tasolla, eikä Hermes saanut lisättyä johtoaan. Illan komein suoritus nähtiin puolustaja Niko Ervastilta, joka blokkasi Samu Markkulan laukauksen upeasti mailallaan, kun ärjyvahti Niilo Halonen oli vielä toisella tolpalla.

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä, kunnes lukemat muuttuivat jo 3-0. Eddie Ahlmark ohjasi Toivo Pennasen kovan syötön suoraan maaliin ajassa 49:47. Tunteet alkoivat käymään kuumina Jokipoikien leirissä, kun tuomarikaksikko jätti viheltämättä selvän estämisjäähyn isäntäjoukkueelle, mutta heti sen jälkeen vieraiden Janne Väyrynen sai kahden minuutin rangaistuksen samasta syystä, estämisestä. Hermeksen viidellä neljää vastaan pelatun ylivoiman aikana Jokipojat pelasivat upporikasta ja rutiköyhää jättämällä yhden pelaajan keskialueelle kärkkymään läpiajoa, kolmen muun puolustaessa alivoimaansa. Käytännössä Hermes pyöritti siis viidellä kolmea vastaan ja se tuotti 4-0 ylivoimamaalin, jonka viimeisteli isäntien Jussi Nättinen. Enempää ei ottelussa maaleja nähty ja näin ollen kolme sarjapistettä jäi Kokkolaan.

Ottelun kokonaiskuvassa Jokipojat pelasivat aktiivisemmin ja olivat kiekolla enemmän, mutta maalinteko tuotti tuskaa. Hermeksen maalia vartioinut Samuel Jukuri oli myös erittäin varmaotteinen ja piti etenkin ottelun ensimmäisen puolikkaan joukkuettaan pystyssä. Hyvin puolustanut Hermes nousi voiton ansiosta Jokipoikien ohi toiseksi sarjataulukossa.

-Onnittelut Hermekselle voitosta. Jokipojat tuli pelaamaan tänään huippuottelun Kokkolaan, sitä ei kuitenkaan nähty, en tiedä oliko vika meissä vai jossain muussa, päävalmentaja Jouni Varis sanoi napakasti ottelun päätyttyä.

Joukkueet jäävät nyt ansaitulle maajoukkuetauolle. Seuraava ottelu Jokipojilla on keskiviikkona 14.11 Rovaniemellä. PKS Areenalla pelataan seuraavan kerran perjantaina 16.11 K-Vantaata vastaan.