IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Arkkiviholliset iskevät yhteen Talvisalossa – Jokipojat matkustaa SaPKon vieraaksi

Kausikorttiale

Jokipojat matkustaa perjantaina arkkivihollisensa SaPKon vieraaksi Talvisalon jäähalliin. Jaossa on äärimmäisen tärkeät sarjapisteet ajatellen kotietua pudotuspeleihin.

Kun Jokipojat ja SaPKo kohtaavat kaukalossa, niin ne ovat silloin klassikkoja. Sellainen on edessä perjantaina, kun joukkueet kohtaavat kuudennen ja viimeisen kerran runkosarjassa.

Asetelmat ovat kerrassaan mielenkiintoiset ja panosta todellakin tuhansien tarinoiden Mestiksessä riittää joka puolella Suomea.

Jokipojat on sarjassa toisena ja raapinut 45 ottelusta kasaan 80 pistettä. Matkaa sarjakärki Ketterään on 11 pistettä. Takana niskaan hengittävät IPK kahden pisteen päässä ja TUTO sekä SaPKo neljän pisteen päässä, eikä tappiokierteeseen ajautunutta Kooveetakaan sovi unohtaa.

Taitava, taisteleva ja luisteluvoimainen Jokipojat on yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Viidestä edellisestä ottelustaan ärjypaidat ovat voittaneet neljä.

Keskiviikkona Jokipojat otti jo kahdeksannen perättäisen kotivoittonsa kaatamalla dramaattisten vaiheiden jälkeen KeuPa HT:n maalein 7–5. Ärjypaitojen maaleista vastasivat Tatu Kokkola (3+2), Jussi Tammela, Saku Kivinen (2+3) ja Lassi Raitanen (1+3).

SaPKo on sarjassa viidentenä ja saalistanut 46 ottelusta kasaan 76 paunaa. Pässipaidat ovat tiukasti mukana tappelemassa kotiedusta yhdessä Jokipoikien, IPK:n, TUTO:n ja Kooveen kanssa.

Mestariluotsi Pasi Räsäsen luotsaama SaPKo on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kolme, mutta sillä on nyt kaksi perättäistä tappiota alla.

Keskiviikkona pässiä vietiin narussa Imatralla, kun hallitseva mestari Ketterä iski taululle peräti rumat 10–1-lukemat. Niinpä perjantaina kaukalossa nähdään varmasti ärsytetty ja nälkäinen SaPKo.

SaPKolla on paljon laatua ja tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta. Atte Karppisen ja Matias Lainion kanssa erityisesti Jokipojat saa olla jälleen tarkkana.

Jokipojat ja SaPKo ovat kohdanneet tällä kaudella viisi kertaa. Voitot ovat pässipaidoille 3–2. Viimeisin kohtaaminen helmikuun alussa oli todellinen trilleri, jonka Jokipojat voitti jännittävien vaiheiden jälkeen Matias Varttisen jatkoaikamaalilla 5–4.

Savonlinna on ollut Jokipojille vaikea paikka, sillä tällä kaudella se ei ole saanut Talvisalossa vielä pistettäkään. Edellinen voitto varsinaisella peliajalla Jokipojilla vieraskaukalosta SaPKoa vastaan on sarja-avauksesta 29. syyskuuta 2017.

SaPKo–Jokipojat perjantaina klo 18.30 Mediatili Areenalla.

Seuraa heitä:

#13 Terry And, Jokipojat

Kolmen ottelun pisteputkessa iltaan. Energinen, vikkelä ja periksiantamaton työmyyrä. Tulokkaiden pistepörssissä kuudentena.

#4 Atte Karppinen, SaPKo

Hurjassa lyönnissä oleva laituri on Mestiksen eliittiä. Seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa. Mestiksen pistepörssissä kuudentena. Aina vaarallinen kiekon kanssa.

Tiesitkö?

– Jokipoikien Saku Kivinen on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Kivinen on takonut kolmeen edelliseen otteluun tehot 2+5.

– Jokipoikien Tatu Kokkola on kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa. Maestro on naputellut kolmeen edelliseen otteluun tehot 4+3.

– Jokipoikien puolustaja Lassi Raitanen on pakkien pistepörssissä neljäntenä ja matkaa piikkipaikalle on enää kaksi pistettä. Raitanen sivusi seurahistorian yhden kauden pakkien piste-ennätystä Mestiksessä.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Saku Kivinen 21+20=41

2) Matias Varttinen 17+24=41

3) Jaakko Kuusisto 18+22=40

4) Miro Väänänen 13+26=39

5) Lassi Raitanen 8+24=32

SaPKon sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lainio 16+30=46

2) Atte Karppinen 17+27=44

3) Juuso Forsström 9+21=30

4) Joonas Savolainen 13+11=24

5) Tino Sirén 10+13=23