Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Hurja nousu päätöserässä voittoon – Saku Kivinen ratkaisi hattutempulla

03.11.2019

Jokipojat kaatoi RoKin sunnuntai-illan hyytävässä Mestis-kamppailussa maalein 8–6 ja palasi voittojen tielle melkoisen draamana kaaren kautta.

Jokipojat ja RoKi järjestivät maalikarkelot Mehtimäellä sunnuntai-illan jännitysnäytelmässä.

Jokipojat aloitti kamppailun vahvasti ja hallitsi avauserää mielin määrin ja olisi voinut käytännössä paketoida pelin ensimmäisen 20 minuutin aikana paremmalla viimeistelyllä, mutta RoKi sinnitteli sitkeästi ja erätauolle lähdettiin ärjypaitojen 3–2-johtotilanteesta.

Toinen erä oli Jokipojilta painajaismainen, sillä RoKi napautti kovalla prosentilla lättyä pussiin ja siirtyi 4–6-johtoon.

Jokipojat laittoi päätöserässä hurjan kirivaihteen päälle ja takoi neljä maalia ja nappasi arvokkaat kolme pistettä kotiyleisön edessä vaiherikkaan kiekkoillan päätteeksi.

Jokipoikien sankariksi nousi voittomaalin iskenyt Saku Kivinen, joka kruunasi iltapuhteensa hattutempulla.

– Todella tärkeä voitto tuon onnettoman toisen erän jälkeen. Voitto tekee hyvää, Saku Kivinen kertoi ottelun jälkeen.

Ärjypaidoilta maalinteossa onnistuivat myös Miro Väänänen (1+0), Jaakko Kuusisto (1+2), Erno Räisänen (1+0), Wiljami Kupiainen (1+1) ja loppulukemat tyhjään rysään iskenyt kultakypärä Lassi Raitanen (1+2).

Viikonlopun kaikki kolme ottelua hävinneeltä RoKilta maaliverkkoa heiluttivat Nico Manelius, Turkka Pumpanen, Olli-Matti Järvelä, Ville Heikkinen ja kahdesti osunut Niko Lahtinen.

Jokipoikien maalivahdeille ilta oli vaikea. Vain kahdesti torjunut Dominik Salama vaihdettiin 3–4-tilanteessa pois ja tilalle tuli Kasperi Kotkaniemi, joka pysäytti 12 kutia.

RoKin maalilla Jokipoikien junioreista tuttu Paavo Hölsä joutui kiekkosateeseen ja venyi kiekon tielle peräti 32 kertaa.

– Kolmeen pisteeseen olen todella tyytyväinen. Oli sellainen vuoristorata kyllä. Tuntuu, että liian helpolla päästetään maaleja ja joudutaan itse tekemään hirveä duuni yhden maalin eteen. Nyt selkäranka ei katkennut ja iso hatunnosto jengille, joka näytti luonnetta, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipojat on sarjassa yhdeksäntenä ja pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Ärjypaidat pelaa viimeisen ottelun ennen marraskuun maajoukkuetaukoa keskiviikkona, kun PKS Areenalle vieraaksi saapuu arkkivihollinen SaPKo.

Jokipojat–RoKi 8–6 (3–2, 1–4, 4–0)

4.21 0–1 Nico Manelius (Eetu Karvinen, Lauri Nevala)

5.10 1–1 Miro Väänänen (Sami Mutanen, Taavi Tiala)

6.23 2–1 Erno Räisänen (Teemu Siironen, Jonne Brygger)

13.48 2–2 Turkka Pumpanen (Rasmus Smedberg, Samuli Rahikainen)

18.44 3–2 Saku Kivinen (Julius Harttunen, Lassi Raitanen)

21.01 3–3 Olli-Matti Järvelä (Eetu Karvinen, Niko Mikkola)

22.18 3–4 Niko Lahtinen (Miro Lehtimäki, Ville Väinölä)

23.49 4–4 Jaakko Kuusisto (Lassi Raitanen)