Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa iskevät yhteen Mehtimäellä – ”Voi olla ärsytetty karhu vastassa”

24.10.2019

Jokipojat kohtaa perjantaina Mehtimäellä Kiekko-Vantaan. Päävalmentaja Joni Petrell odottaa laadukasta kiekkopeliä.

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa iskevät yhteen perjantaina PKS Areenalla. Joukkueet lähtevät iltaan vähän samankaltaisesta tilanteesta – molemmat joukkueet ovat sarjasijoitustaan kovempia nippuja, mutta kumpikin ei ole vielä saanut kunnolla koneita käyntiin.

Jokipojat on sarjassa viimeisenä kerättyään seitsemästä ottelusta kuusi pistettä. Ärjypaidat ottivat kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa viime lauantaina kaatamalla kotiyleisön edessä Kooveen maalein 7–4.

– Hyvillä mielin lähdetään tähän viikkoon. Meillä on hyvä voitto alla. Saatiin maalihanat vihdoin auki. Oma pää pitää vielä saada pidettyä puhtaampana, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat on harjoitellut alkuviikon laadukkaasti ja määrätietoisesti.

– Ollaan saatu pureutua pelitapaan ja sen muutoksiin rauhassa ja luotua pohjaa fysiikalle ja tälläkin viikolla yksi päivä on kokonaan käytetty erikoistilanteisiin. Jos tähän alkukauteen olisi kolmen pelin viikkoja jatkuvasti, niin se olisi harjoittelusta pois, Petrell valottaa.

Kiekko-Vantaa on sarjassa kymmenentenä. Lohipaidat ovat raapineet 10 ottelusta kasaan seitsemän pistettä. Ennakkoon sarjan kärkikahinoihin povattu Kiekko-Vantaa saapuu Mehtimäelle kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Lohipaitoja on koeteltu viime aikoina, sillä kuudesta edellisestä ottelusta se on kärsinyt neljässä maalin tappion. Lisäksi Kiekko-Vantaa on kärsinyt loukkaantumissumasta.

Keskiviikkona lohipaidat kärsivät 0–3-tappion kotikaukalossa Hermekselle. Kiekko-Vantaa ei ole vielä voittanut tällä kaudella kotonaan, mutta vieraissa se on hakenut niin sarjakärki KeuPan kuin SaPKonkin päänahat.

– Kiekko-Vantaa on kokoonpanoltaan sarjan kärkeä. Siellä on paljon taitoa, laatua ja maalintekopotentiaalia. Varmasti siellä voi olla ärsytetty karhu vastassa. Meidän täytyy valmistautua huolella, Petrell tietää.

Kiekko-Vantaata valmentaa tällä kaudella seitsemän vuotta Rauman Lukon liigajoukkueen apuvalmentajana toiminut Jesse Welling. Joukkueen avainpelaajia ovat muun muassa puolustajat Eetu Torpström, Roope Reini ja Joonas Valkonen sekä hyökkääjät Mikael Saha, Joel Sund, Julius Valtonen, Joonas Niemelä ja kultakypärä Harri Kainulainen.

Viime kaudella Jokipojat ja Kiekko-Vantaa kohtasivat toisensa kahdesti. Voitot menivät tasan 2–2.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 PKS Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit huippukamppailuun täältä.

Seuraa heitä:

#72 Esa Lehikoinen, Jokipojat

#52 Eetu Torpström, K-Vantaa

Tiesitkö?

– Jokipojat ja Kiekko-Vantaa ovat kohdanneet Mestiksessä 61 kertaa. Voitot ovat näistä 34–26 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan.

– Jokipoikien ylivoima on sarjan viidenneksi parasta (17,65%). Kiekko-Vantaan ylivoima on kahdeksanneksi tehokkainta (13,95%).

– Jokipoikien alivoima on sarjan neljänneksi parasta (85,00%) ja Kiekko-Vantaan kolmanneksi huonointa (76,60%).

– Jokipoikien kapteeni Esa Lehikoinen on pakkien pistepörssissä viidentenä ja johtaa pakkien maalipörssiä viidellä osumallaan.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Esa Lehikoinen 5+1=6

2) Terry And 3+1=4

3) Miro Väänänen 2+2=4

4) Matias Varttinen 2+2=4

5) Jonne Brygger 1+3=4

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 4+5=9

2) Joonas Niemelä 4+3=7

3) Eetu Mäki 3+4=7

4) Mikael Saha 2+5=7

5) Ville-Valtteri Mustonen 2+4=6

Mestis