IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Jokipojat matkustaa Kiekko-Vantaan vieraaksi – ”Tärkeä peli molemmille”

Kausikorttiale

Jokipojat matkustaa keskiviikkona Kiekko-Vantaan vieraaksi Tikkurilaan. Ärjypaitojen laitahyökkääjä Jaakko Kuusisto odottaa vesi kielellä tulevaa koitosta.

Jokipojat aloittaa kahden ottelun viikkonsa keskiviikkona Kiekko-Vantaan vieraana. Odotettavissa on kuuma kamppailu sarjapisteistä.

– Mukava päästä pelaamaan Vantaalle. Tärkeät pisteet on jaossa molemmille joukkueille. K-Vantaalle kyseessä on tietyllä tapaa jo pleijaripeli, joten kotijoukkue tulee varmasti kovaa. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen heti alusta saakka, Jokipoikien laitahyökkääjä Jaakko Kuusisto kertoo.

Jokipojat on sarjassa viidentenä ja käy hurjaa kamppailua kotiedusta pudotuspeleihin. Sijat 4–8 ovat kahden pisteen sisällä toisistaan.

Ärjypaidat ovat vahvassa vedossa, sillä viidestä edellisestä ottelusta Jokipojat on voittanut kolme ja kerännyt neljästä mittelöstä pisteitä.

– Vahvassa vireessä ollaan. Koko ajan on pelattu paremmin, Kuusisto tuumii.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä, mutta valmentajavaihdoksen jälkeen on ollut yksi sarjan kuumimmista joukkueista. Lohipaidat jahtaavat tiukasti pudotuspelipaikkaa.

Lohipaidoilla on kasassa laadukas joukkue ja kiistatta sarjasijoitustaan parempi nippu. Avainpelaajia ovat muun muassa kapteeni Erno Hopponen, soturipuolustaja Joonas Valkonen, Jokeri-lainat Eetu Torpström ja Roope Reini sekä hyökkääyspään artistit Harri Kainulainen, Julius Valtonen, Joonas Niemelä, Joel Sund sekä tulokkaiden pistepörssin voitosta taistelevat Petteri Villanen sekä Eetu Mäki.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Mehtimäellä: lokakuun lopussa Saku Kivinen ratkaisi ärjynutuille 4–3-jatkoaikavoiton ja joulukuussa Jokipojat nousi heikon alun jälkeen 4–3-voittoon lohipaidoista Lassi Raitasen johdolla.

– K-Vantaa on hankala vastustaja ja siellä on paljon hyviä yksilöitä. Kyllä meidän pitää laittaa parasta pöytään, Kuusisto tuumii.

Ensimmäistä kauttaan ärjypaidassa pelaava hyvinkääläislähtöinen Kuusisto on pelannut upeaa kautta. Taitava ja nopea laituri on takonut 32 ottelussa tehot 15+14=29. Kuusisto on kolmen ottelun mittaisessa pinnaputkessa ja latoi viime viikon kahdessa pelissä yhteensä kolme maalia.

– Hyvin on mennyt kausi ja jopa yli odotusten. Hyvässä ketjussa olen saanut pelata ja meillä on kulkenut hyvin. Aika helppo on ollut siinä laittaa kiekkoa maaliin, Kuusisto kertoo.

Sarjan pistepörssissä seitsemäntenä oleva Kuusisto on varttunut 53 kilometrin ajomatkan päässä Vantaalta, joten Hyvinkäältä hyökkääjän otteita on tulossa tarkastelemaan myös sukulaisia ja kavereita.

– Joo, on itse asiassa tulossa paljonkin ystäviä ja sukulaisia katsomaan, Kuusisto valottaa.

Mestiksen maalipörssin jaettu kakkonen tietää simppelin reseptin Kiekko-Vantaan kaatamiseksi.

– Omaa peliä vaan ja tehdään maali enemmän kuin vastustaja, Kuusisto päättää.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#14 Joonas Niemelä, K-Vantaa

Yksi sarjan taitavimmista hyökkääjistä. Kiekko tottelee lavassa, jalka liikkuu ja juonikkuutta riittää. Näppärä pelaaja kiekon kanssa. Lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

#75 Jaakko Kuusisto, Jokipojat

Tehokasta kautta pelaava nopea, taitava ja maalinälkäinen laituri. Vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella. Kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa iltaan.

Tiesitkö?

– Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat kohdanneet toisensa Mestis-historiassa toisensa 63 kertaa. Voitot ovat näistä 36–26 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan.

– Kiekko-Vantaan taiturimainen hyökkääjä Joonas Niemelä lähtee iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

– Jokipoikien kultakypärä Matias Varttinen on seitsemän ottelun mittaisessa pisteputkessa ja Miro Väänänen kahdeksan ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Harri Kainulainen 15+14=29

2) Joonas Niemelä 14+11=25

3) Petteri Villanen 9+15=24

4) Eetu Mäki 9+15=24

5) Julius Valtonen 5+16=21

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Matias Varttinen 13+18=31

2) Jaakko Kuusisto 15+14=29

3) Miro Väänänen 8+20=28

4) Joonas Larinmaa 5+19=24

5) Saku Kivinen 13+10=23