IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Jokipojat matkustaa sarjanousijan vieraaksi

Dataline

Jokipojat matkustaa keskiviikkona sarjanousija Kajaanin Hokin vieraaksi. Tähtäimessä on kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto.

Jokipojat ja Kajaanin Hokki kohtaavat kahden vuoden tauon jälkeen Mestis-karkeloissa. Uusitussa Kajaanin jäähallissa pelataan keskiviikkona tärkeistä sarjapisteistä – joukkueet lähtevät iltaan hyvin erilaisista asetelmista.

Jokipojat on sarjassa kymmenentenä ja kerännyt neljästä ottelusta kolme pistettä. Ärjypaidat eivät ole vielä yhtään kolmen pisteen voittoa pystynyt harjaamaan. Lauantaina kapteeni Esa Lehikoisen kaksi maalia ei riittänyt voittoon, vaan Jokipojat koki katkeralta maistuneen 2–3-jatkoaikatappion TUTO:a vastaan PKS Areenalla.

Erikoistilanteet ovat varmasti tälläkin kertaa suuressa roolissa. Jokipoikien ylivoima on sarjan toiseksi huonointa, mutta alivoima sarjan toiseksi parasta. Näihinkin asioihin on kiinnitetty huomiota.

– Hyvillä mielin lähdetään Kajaaniin ryöstöretkelle. Meillä on kaksi todella hyvää treenipäivää alla. Kiekollisen pelin teemalla ollaan menty. Meidän täytyy olla huolellisempi kiekon kanssa ja pelata sen kanssa enemmän, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipoikien kultakypärää kantaa vikkeläkinttuinen laitahyökkääjä Terry And, joka on paukuttanut neljään otteluun tehot 3+1.

Uusin hankinta, paluumuuttaja Sami Mutanen ei pelaa vielä keskiviikkona. Sen sijaan sairaslistalta kokoonpanoon saadaan luottopuolustaja Lassi Raitanen.

Sarjanousija Hokki on aloittanut kauden pirteästi seuraikoni Jarkko Heikkisen komennossa. Hokki on saalistanut neljästä ensimmäisestä ottelustaan kahdeksan pistettä. Kajaanilaiset voittivat kolme ensimmäistä otteluaan putkeen, mutta lauantaina se kärsi 1–10-tappion Kokkolan Hermeksen vieraana.

Hokki ei materiaaliltaan ole välttämättä sarjan nimekkäin joukkue, mutta sitä ei voi missään nimessä aliarvioida. Hokki vahvistui kauden kynnyksellä taitavilla hyökkääjillä Samuel Salosella ja KooKoo-laina Sami Tammisella. Maalissa Teemu Seppänen kantaa joukkuettaan illasta toiseen, pakistossa kapteeni Risto Mattila, liigakokemusta omaava Valtteri Ilomäki, Jokipoikien kasvatti Toivo Pennanen ja viime kaudella Kiekko-Vantaassa pelannut Jere Kiviniemi kantavat vastuuta. Hyökkäyksessä Salosen ja Tammisen rinnalla avainpelaajia ovat kultakypärä Jarkko Harjula, ärjynutusta tuttu voimalaituri Tuomas Ahtonen, pikakiituri Christoffer Seppelin ja pelintekijä Tuomas Komulainen.

– Hokki on hyvin liikkuva joukkue ja kyllä meidän pitää ihan priimaa laittaa pöytään Kajaanissa. Sarja on tasainen ja päivän kunto merkitsee paljon. Meidän keskiössä täytyy olla oma tekeminen ja rutiinitason löytyminen. Peli ei voi ailahdella niin paljon otteluiden sisällä, Petrell tuumii.

Suomi-sarjan mestaruuden viime keväänä voittanut Hokki on tunnettu nimenomaan hyvänä kotijoukkueena. Hokki onkin voittanut molemmat kauden kotiottelunsa.

– Kajaani ei ole helppo paikka hakea pisteitä. Kyllä meidän täytyy olla kärsivällinen, tehdä fiksuja kiekollisia ratkaisuja ja erikoistilanteet ovat myös suuressa roolissa, Petrell sanoo.

Hokki–Jokipojat keskiviikkona Kajaanin jäähallissa klo 18.30. Ottelun kotisohville tarjoilee Ruutu -palvelu.

Seuraa heitä:

#75 Jaakko Kuusisto, Jokipojat

Energinen ja luisteluvoimainen laitahyökkääjä. Takoi HPK:n A-nuorissa kovaa jälkeä. Maalitili vielä avaamatta, mutta se lienee enää vain ajan kysymys. Kerännyt neljässä edellisessä ottelussa tehot 0+2.

#10 Jarkko Harjula, Hokki

Hyvin liikkuva rightin laituri on saanut lentävän lähdön kauteen. Teki toissa kaudella hyvää jälkeä RoKissa ja oli pitelemätön viime kaudella Suomi-sarjassa. Laukaus lähtee napakasti ja omaa maalintekijän vaistot.

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Terry And 3+1=4

2) Nico Joki 0+4=4

3) Esa Lehikoinen 3+0=3

4) Jonne Brygger 1+1=2

5) Erno Räisänen 1+1=2

Hokin sisäinen pistepörssi:

1) Jarkko Harjula 5+2=7

2) Samuel Salonen 3+2=5

3) Sami Tamminen 1+4=5

4) Christoffer Seppelin 3+0=3

5) Toivo Pennanen 1+2=3