IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat
Joensuun Kiekko-Pojat

Jokipojat nälkäisenä Suomen Cupin puolivälieräavaukseen – ”Konseptina mielenkiintoinen”

Dataline

Jokipojat aloittaa jääkiekon Suomen Cupin puolivälieräsarjan kotiyleisön edessä Kokkolan Hermestä vastaan. Päävalmentaja Joni Petrell odottaa vauhdikasta kiekkopeliä.

Jokipojat ja Hermes iskevät yhteen Suomen Cupin puolivälieräsarjassa, joka starttaa keskiviikkona Mehtimäellä.

Puolivälierät pelataan paras kahdesta -menetelmällä. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa pelataan 60 minuuttia ilman jatkoaikaa tai voittomaalikilpailua. Ottelut voivat siis päättyä tasan. Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden. Mikäli voitot ovat tasan, tai molemmat ottelut päättyvät tasapeliin, pelataan toisen osaottelun jälkeen 20 minuutin mittainen jatkoeräottelu. Mikäli jatkoerän jälkeen peli on tasan, ratkaistaan otteluparin voittaja voittomaalikilpailulla. 

– Tämä on valmennukselle konseptina erittäinen mielenkiintoinen. Uskon, että tästä tulee todella vauhdikas sarja. Vastassa on kaksi luisteluvoimaista nippua, jotka tykkäävät pelata aktiivista peliä. Tämä on meille hyvä haaste taas kerran, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipojat eteni kahdeksan parhaan joukkoon kukistamalla kotiyleisön edessä PKS Areenalla KeuPa HT:n maalein 4–2 ja vieraskaukalossa kaatui kakkosdivisioonajoukkue Peurunka HT lukemin 7–1.

Kenelläkään peli ei vielä tässä vaiheessa ole valmista, mutta Jokipojat on matkalla oikeaan suuntaan ja joukkueessa vallitsee hyvä tekemisen meininki.

– Koko ajan on ollut tässä ryhmässä hämmästyttävän hyvä henki ja joukkue on tehnyt hyvin hommia, eikä ole arjessa tarvinnut juuri ääntä nostaa, Petrell sanoo.

Neljä perättäistä ottelua harjoituskaudella voittaneet ärjypaidat lähtevät jahtaamaan paikkaa neljän joukossa. Suomen Cupin paluun jälkeen Joensuussa pelataan ensimmäistä kertaa kyseisen kilpailun puolivälieriä.

– Haluan nähdä sellaisen Jokipojat mitä me parhaimmillamme olemme. Meidän täytyy olla yhtenäisiä ja vähän sellaisia v-mäisiäkin, Petrell tuumaa.

Jokipojat vahvistui tällä viikolla yhteistyöseura HIFK:n puolustaja Elias Ulanderilla ja laitahyökkääjä Terry Andillä. Molemmat ovat mukana toistaiseksi voimassa olevilla lainasopimuksilla ja kumpikin nähdään keskiviikkona tositoimissa.

– Hienoa, että saatiin Elias ja Terry tänne. Meillä on kolhuja ja kuumeilua ollut tässä, joten myös siksi hyvä asia saada heidät tänne. Terry on on nopea rightin laituri ja pelaajatyyppinä sellainen, joita ei ihan liikaa tässä sarjassa ole. Elias on kokonaisvaltainen puolustaja, joka on tehnyt Nuorten SM-liigassa paljon pinnoja, mutta Liigassa osoittanut pystyvänsä pelaamaan puolustavammassakin roolissa, Petrell kuvailee.

Hermes on pelannut myös vahvasti läpi harjoituskauden. Suomen Cupissa jumalpaidat etenivät jatkoon kukistamalla vieraskaukalossa Laser HT:n lukemin 8–6 ja S-Kiekon maalein 5–2.

Viime Mestis-kauden runkosarjan voittaja pelaa toista kertaa Suomen Cupin puolivälierissä. Viime kaudella se hävisi nimenomaan puolivälierissä. Toissa kaudella puolestaan pelit jäivät yhteen, kun Petrellin silloin valmentama JHT tiputti Hermeksen jatkosta.

Hermeksen runko on pysynyt hyvin kasassa. Viime kauden tehopelaajia on siirtynyt muualle, mutta tilalle on hankittu laadukkaita paikkaajia. Jumalpaitojen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa kapteeni Sebastian Moberg, pelikuntoon toipunut Juho Korhonen, TUTO:sta siirtynyt Atte Mäkinen, taitava sentteri Oskari Uomala ja napapiirin hyvästellyt ranskalaislaituri Gabin Ville.

– Hermes on pelannut hyvin harjoituskaudella ja voittaneet paljon pelejä. Siellä on sama valmentaja kuin viime kaudella ja he pelaavat samalla tyylillä ja menivät sillä viime kaudella pitkälle. Hermes on erittäin hyvin paineistava jengi ja siihen meidän täytyy olla valmiina, Petrell tuumasi.

Viime kaudella Jokipojat ja Hermes kohtasivat neljä kertaa Mestiksen runkosarjassa. Hermes oli ärjypaidoille viheliäinen vastustaja, sillä runkosarjan vienyt Hermes voitti kohtaamisesta kolme.

Jokipojat–Hermes keskiviikkona PKS Areenalla. Liput ovelta 10 euroa ja  7–15 -vuotiaat sekä opiskelijat 5 euroa. Kausikortti voimassa myös Suomen Cupin peleissä.

Seuraa heitä:

#17 Santeri Silvennoinen, Jokipojat

Jokipoikien oma kasvatti palasi Ilveksen organisaatiosta takaisin kotiin. Hyvä ja luotettava rightin puolustaja, joka on esiintynyt pirteästi harjoituskaudella. Tarjolla isoa ruutua ärjypaitojen pakistossa.

#13 Oskari Uomala, Hermes

Hermeksen ykkössentteri tekee peliä taidokkaasti ja pelaa luotettavasti kahteen suuntaan. Kantaa isoa vastuuta keskikaistalla ja tehojakin odotetaan illasta toiseen. Espoon junioripolun läpikäynyt hyökkääjä saalisti viime kaudella 26 pinnaa, mutta nyt odotettavissa jopa 40 pinnan tykkikausi.