IntersportJoensuuPunamustaCCMKarjalainenPKOPKSRöschLaakkonenKoff
Joensuun Kiekko-Pojat

Jokipojille hallinnasta huolimatta tappio Vantaalla – ”Harmittaa todella paljon”

Kausikorttiale

Jokipojat koki keskiviikkona kirvelevän 4–5-tappion Kiekko-Vantaan vieraana.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat iskivät yhteen keskiviikkona Trio Areenalla. Näiden joukkueiden väliset kohtaamiset ovat olleet viime vuosina erittäin tasaisia ja sitä se oli myös nyt.

Jokipojat hallitsi kahta ensimmäistä erää mielin määrin ja johtikin ottelua 2–3 kahden erän jälkeen, mutta hukkasi viimeisen yhdeksän minuutin aikana johtonsa. Kiekko-Vantaa käänsi pelin 46 kertaa torjuneen Waltteri Ignatjewin ja hattutempun taikoneen Harri Kainulaisen johdolla 5-4-voitoksi.

– Tulos harmittaa todella paljon. Kaksi erää oltiin parempi jengi kaukalossa. Muutamassa edellisessä pelissä on ollut riistopeli vähän kateissa, mutta tänään oli fressi jalka. Ei huomannut, että oltiin aamulla lähdetty Joensuusta ja istuttu pitkään bussissa. Tuli junnupelit mieleen noista päätöserän virheistä, kun otimme tarpeettomia riskejä. Pelattiin hyvä peli, mutta ei saatu mitään matkaan, niin kyllä se harmittaa. Virheet maksoi tänään paljon ja hatunnosto Kiekko-Vantaalle siitä miten se tuli kolmanteen erään, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoi.

Jokipoikien maaleista vastasivat Erno Räisänen, upean soolomaalin tehnyt Jesse Ruotsi, Jaakko Kuusisto ja kaksi sekuntia ennen loppua 4–5-kavennuksen iskenyt Santeri Salmela. Taikuri Joonas Larinmaa vietti kolmen syöttöpisteen iltaa.

Kiekko-Vantaalta maalinteossa onnistuivat hattutempun iskenyt kultakypärä Harri Kainulainen (3+1), Samuel Sikstus (1+2) ja Julius Valtonen (1+1).

Jokipojat on sarjassa edelleen kolmantena ja kiinni kotiedusta. Ärjypaidat pelaavat runkosarjan viimeisen kotiottelunsa perjantaina TUTO:a vastaan PKS Areenalla.

Kiekko-Vantaa–Jokipojat 5–4 (1–0, 1–3, 3–1)

1.39 1–0 Harri Kainulainen (Ville Rautiala, Samuel Sikstus)

25.40 1–1 Erno Räisänen (Nico Joki)

31.19 1–2 Jesse Ruotsi (Joonas Larinmaa, Nico Joki)

35.21 1–3 Jaakko Kuusisto (Joonas Larinmaa, Miro Väänänen) YV

35.54 2–3 Julius Valtonen (Samuel Sikstus, Oliver Kiljunen)

51.08 3–3 Samuel Sikstus (Eetu Mäki, Waltteri Ignatjew) YV

51.57 4–3 Harri Kainulainen

59.04 5–3 Harri Kainulainen (Keni Karalahti, Julius Valtonen)

59.58 5–4 Santeri Salmela (Saku Kivinen, Joonas Larinmaa) IM

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 22+16+8=46

Kasperi Kotkaniemi, Jokipojat 5+5+12=22