Joensuun Kiekko-Pojat | Edustus

Joni Petrell valittiin Mestiksen kauden parhaaksi valmentajaksi

30.03.2020

Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell on valittu Mestiksen vuoden valmentajaksi. Petrellistä tuli seurahistorian kolmas Jokipoikien valmentaja, joka on voittanut Raimo Määttänen -palkinnon.

Joni Petrell on valittu Mestiksen parhaaksi valmentajaksi kaudella 2019–20. Petrell luotsasi Jokipojat runkosarjassa kolmanneksi.

– Todella hieno kunnianosoitus minulle ja koko seuralle. Tämä kertoo siitä, että jotain on tehty hyvin ja oikein. Ilman hyvää joukkuetta, hyviä pelaajia ja hyvää valmennustiimiä ei olisi tätä palkintoa tullut. Iso kiitos kuuluu apurille Benjamin Laurinkarille, Jokipoikien päävalmentaja Joni Petrell kertoo.

Jokipoikien startti kauteen oli tuloksellisesti kehno, mutta nopeiden korjauslikkeiden jälkeen ärjypaidat olivat sarjan kuumimpia joukkueita ja raivasi tiensä kolmanneksi.

– Alkukausi oli tuloksellisesti heikko, mutta saatiin suunta nopeasti käännettyä. Usko joukkueeseen oli koko ajan kova. Harmittaa niin kuin seitsemää muutakin pleijarijoukkuetta, ettei päästy katsomaan mihin olisi pleijareissa riittänyt, Petrell sanoo.

Ensimmäistä kauttaan Mestiksessä päävalmentajana toiminut Petrell teki erinomaista työtä läpi kauden valmennusryhmänsä kanssa.

– Kausi antoi todella paljon oppia. Sen oppi, että kunnioitus puolin ja toisin täytyy ansaita. Ensimmäisen kahden kuukauden jälkeen selvisi paljon asioita mitä arjessa ja pelitavassa pitää tällä sarjatasolla muokata kuntoon, Petrell tuumasi.

Edellinen Jokipoikien valmentaja, joka on kyseisen palkinnon voittanut on Ari Aaltonen pronssikaudella 2015–16. Petrellistä tuli seurahistorina kolmas Raimo Määttänen -palkinnon saaja, sillä nykyinen HIFK-luotsi Jarno Pikkarainen pokkasi pystin kaudella 2008–09.

Mestis